Tarakonaz

Blogų skaitytojai

Vakar atradau tinklalapį blogeriai.net (ačiū nežinau.lt). Ten yra patarimų, kaip rašyti įdomius blogus. Pvz blogeriai.net tai toks blogas, kuriame matomi jo dalyvių naujausi įrašai (pirmieji 50 žodžių). Vakar ir aš įstojau į tą ‘sektą’ – buvau 100-asis narys. Esmė tame, kad aiškina, kaip reikia pradėti įrašą, kad žmonės, skaitantys blogerius.net, susidomėtų ir eitų skaityt viso teksto. Reikia virš viso teksto dar dėti paveiksliuką, kad akys kliūtų būtent už jo… Bet, mano nuomone, blogai skirti ne skaitytojams linksminti, o pačiam žmogui (aišku, yra visokių išimčių – kai kurie blogai informaciniai)… Todėl kodėl aš turiu stengtis daryti kažką kitaip, nei aš noriu pats? Rašau tai dėl savęs, kad būtų šiokie tokie prisiminimai po kažkiek metų (juokingai skamba). Šiaip ar taip, atnaujinau dizainą. Dabar tekstas daug lengviau matomas, nes baltos raidės juodame fone anksčiau mirgėdavo, paskaičius ilgiau. Taip pat atsirado RSS aikonas ir keistas apelsinas jo kairėj. Apelsino nuorodą kartais keisiu, kai atrasiu ką nors įdomesnio, traukiančio akį. Dabar ten paprasčiausi sultingi apelsinai. Dar prie nuorodų prirašiau blogerius.net, nežinau.lt ir K. Matusevičiaus blogų adresus. Turbūt įrašo pradžia vis vien užkabins skaitytojus ir gal net užeis paskaityt – dienos pabaigoj bus įdomu pažiet, kiek žmonių šiandien aplankė/ys blogą. Jau beveik baigiau perkelinėt visus 4 blogus į vieną. Teliko nukopijuoti blogo ‘mintys‘ komentarus (145).

4 koment. to “Blogų skaitytojai”

  1. Bukoptimistas- 2007 12 02, 16:00

    truputi nesupratau ką vis dėlto norėjai pasakyti. Tai rašai sau tai teoriškai yra kažkiek privatumo tavo rašyme, tad į tokius portalus blogeriai.net ir neverta listi, rss neverta dėti ir t.t. nes rašai sau.

    Jei nori kad tave pastebėtų, skaitytų tavo mintis, patarimus ir šiaip NORI dalintis mintimis plačiau tai naudojiesi visais išvardintais dalykais. O tie patarimai aprašyti blogeriai.net tiesiog kaip patarimai , mintis kaip galima kažką padaryti.

  2. mmm- 2007 12 02, 17:10

    Sitas dizainas (mano nuomone) geriausias is buvusiu (kiek maciau)

  3. tyu- 2007 12 03, 21:54

    nors rasei, kaip padaryti bloga idomu, sis buvo nuobodziausias :)

  4. shiny- 2007 12 05, 16:13

    Pritariu tavo nuomonei kad kvaila yra galvot tik apie tai kaip pritraukt skaitytoja (: kai viskas daroma tik sau tai geriausiai ir gaunasi (o ne rasyt ir skaiciuot ar jau yra 50 idomiu zodziu ar ne)

    pirmam komentatoriam – taip, demesio sulaukti vistiek norisi net jei tik ir sau rasai (: tokie jau tie zmones. bet tai nereiskia kad reikia save keist kad tik kitus sudomint. viskas turi buti nuoshirdu

Rašyti komentarą