Tarakonaz

D1Sport Turbo slalomas – IV etapas

2011-04-16. Sudalyvavau jau ketvirtame savo slalome! Veikiausiai jau galutinai užsikabinau ant slalomų kabliuko ir tai vis labiau man patinka, tampa aistra. Šeštadienį, anksti anksti, apie 9h, su broliu buvau Trakų Dvarkiemio aikštelėj. Tuščia, tylu ir ramu… Vėlavo žmogus, laukt reikėjo. Bet galų gale pradėjom ruoštis drifto treniruotei ir slalomui. Sunešiojom palapinę, skėčius, kitus reklaminius dalykus ir kažkelintą valandą prasidėjo drifto treniruotė. Gavau stovėt trasos vidury – kuoliukus prižiūrėjau. Prisiuosčiau dūmų, veidą padengė guma, ausis užgulė triukšmas (visgi už kelių metrų nuo manęs slydo visi tie nebrendylos drifteriai)… Bet nuotaika buvo gera.

Ir tatai galų gale atėjo eilė slalomui. Numeris mano buvo vos 28, tad niekur neskubėjau… Reikėjo dar visą renginį prižiūrėt, stebėt dalyvius – ar nenumuša kuoliukų, ar taisyklingai pravažiuoja. Net raciją turėjau! Patiko man šios pareigos. Teko pabendraut ir su rimtesniais dalyviais, su SVC instruktoriais. Todėl, kai atėjo mano pirmojo važiavimo eilė, pravažiavau visai neblogai.

Tas pirmasis važiavimas… Trasą tai aš gi mokėjau – pakankamai atsižiūrėjau jau į kitus dalyvius. Taip pat prisiklausiau patarimų, kaip kuo geriau pravažiuot tuos kelis sudėtingesnius posūkius. Dar va Nookis davė GoPro kamerytę ir viską nufilmavo (šitame video mano važiavimas nuo 3:11). Netempiant gumos, nes nėr čia ko pasakot, padariau antrą greičiausią laiką (buvo dar vienas su Astra, kuris padarė identišką laiką – net šimtosios sekundės dalys sutampa). Tik J. Eimontas buvo greitesnis, bet tai ko norėt. Tiesa, aš dar vienoj vietoj net trumpam buvau pamiršęs, kur važiuot ir nespaudžiau gazo (matosi tame video – ten, kur bišken keikiuos)!!! Gal ir paskubėjau aš džiaugtis šiuo puikiu pasirodymu, kadangi važiavimų iš viso net 4, iš kurių 2 įskaitiniai, tad viskas dar gali pasikeist – kiti tikrai apsipras. Bet nuotaika vis vien buvo gera. Grįžau toliau teisėjau.

Antrasis važiavimas buvo 2 sekundėmis geresnis už pirmąjį ir mano laikas vėl buvo antras geriausias. Not so bad. Vėl baisiai džiūgavau. Šitas važiavimas, beje, ir buvo pats geriausias.

Trečiasis važiavimas tai baisiai kurioziškas. Priminsiu, kad pirmi du mano važiavimai buvo tikrai labai geri, o lyg to dar būtų negana, aš gi stebėjau kitus dalyvius ir privalėjau prižiūrėt, kad jie važiuodami teisingai pravažiuotų trasą… Vat. Atsisėdau važiuot… Pirmą apsisukimą įveikiau tobulai. Apsisukau ir… pamiršau, kur toliau. Bet taip juodai. Sustojau, pastovėjau ir neprisiminiau. Grįžau į finišą. Siaubas kažkoks. Net po “finišo” dar protas aptemęs buvo ir neprisiminiau trasos. Blyn blyn, tokio failo dar niekada neturėjau… Iškart visi puolė klausinėt “kas nutiko?”.

Ketvirtasis važiavimas buvo irgi neblogas. Prieš važiuojant mintyse tūkstančius kartų atkartojau trasą, kad nepasikartotų trečiojo važiavimo klaida. Šitas buvo tik 0,06s lėtesnis už antrąjį. O bet tačiau, laikai abu visai nieko tokie, bet apie podiumą tai galėjau pamiršt. Bet nieko, vis vien neblogai.

Dar po slalomo Mindaugas mus tris (Mantą, mane, brolį mano) pravežė su S3 slalomo trasoj ir po to šiaip kely. Eeeina sau, kokia trauka, kaip smagu buvo. SUkelė plačią plačią šypseną!

Vėliau, sutvarkius visą aikštelę (nunešus tas pačias palapines, reklamas atgal) mane dar pravežė su Silvia S14 ruošta driftui. Kokie 300-400 arkliai joje ganos! Irgi kaifas.

Vėliau dar su Mantu ir Audrium susitikom prie random degalinės grįžtant namo ir pasidarėm mini fotosesiją. Žiauriai gera diena buvo. Kupina nenormalių įspūdžių.

Rezultatai geri visgi. 5/21 FWD ir 7/41 bendroj įskaitoj. Mantas pasirodė taip pat gerai – 7/21 ir 10/41. Žiauriai džiaugiausi po šio slalomo!

Rašyti komentarą