Tarakonaz

StreetKing.lt orientacinės – I etapas

Facebookėje pastebėjau, kad streetking.lt organizuoja pirmą orientacinių varžybų etapą, tad parašiau Mantui, Mindaugui su pasiūlymu dalyvaut. Mindaugas nepanoro. Tačiau dviese su Mantu nutarėm važiuot – atrodė visai įdomu. Dar ir komandos pavadinimą gražų sugalvojom – “Kibirai”.

Atvažiavom į vietą… Blyn. Visi visus pažįsta, linksmi, kalbasi. Nu mes tik Abudhabi racing komandą pažinojom, kadangi slalome dalyvavo. Tai jie truputį atskleidė tam tikrų niuansų. Pasirodo, kad daug geriau važiuot keturiems, nei dviems – viskas daug greičiau vyksta. Kol vairuotojas su keleiviu sėdi mašinoj, kiti du ieško kodo ir staigiai praneša tiems dviems mašinoj. Keleivis sėdi su kompu, iškart jau ieško internete, kur važiuot, o vairuotojas gali privažiuot arčiau, kad mažiau dviems paleistiems komandos nariams eit/bėgt reiktų. Ateinantį etapą reiks bandyt taisyt šią spragą.

Pirma kodą gavom sms žinutę ir suvedę jį į tam tikrą puslapį, gavom užuominą. Sukurta visa istorija apie vaikiną, pamačiusį merginą sporto klube, kurios jis ieško. Pirma užuomina skambėjo panašiai į “o kur ji yra? Gal jos vardas Viktorija? O gal vardas kitoks?” ir liepimas kodo ieškot ant daikto su užrašu “10kV ir 0,4kV”. Nu blyn. Aš iškart pagalvojau, kad reikia sporto klubo “Karolina”, nes “vardas kitoks”, tai mes blyn ir nuvažiavom į Karoliniškes… Net radom transformatorines su tais užrašais!!! Nu blyn, viską išieškojom, nu bet nieko neradom. Ilgai dar ten trynemės ir net po to paprašėm pagalbos, tad davė naują užuominą, kuri jau aiškiai nurodė, kad reikia važiuot prie Vichy vandens parko. O kodėl? Taip ir likom nesupratę… Nu bet ten nuvažiavę jau radom kodą.

Antra užuomina buvo apie sporto klubą FitCurves ir ten išvis jokio galvosūkio nebebuvo. Užuominos – Šeškinės TEO pastatas ir neįgaliųjų vieta parkinge. Iškart radom tiek vietą, tiek kodą.

Trečia užuomina – “universali sporto arena” ir “ledo rūmai”. Nu tai aiškiau, nei aišku. Apvažiavom pro tą pusę, kaip reikėjo (kad “pušelės liktų dešinėj”). O ten buvo eilėėė kaip reikiant. Pasirodo, ten, neapšviestoj aikštelėj, reikėjo apvažiuot slalomą. Tad Mantas gavęs žemėlapį bėgiojo, o aš jam iš paskos važiavau. Nebuvo sunku. Kitiems dalyviams su S klasės mersu sekėsi tikrai sunkiau. Kai apvažiavom, Saulius davė kodą ir varėm toliau.

Ketvirta užuomina – Impuls sporto klubas Karoliniškėse. “Du žaibai ir didelis vamzdis tarp jų”. Atvažiavę radom 2 priparkuotus opelius aikštelėj, tarp kurių tikrai buvo vamzdis. Stebėjomės, kaip čia taip pavyko… Turbūt organizatorių automobiliai ten. Kodą radom ant vamzdžio prie sienos pusės. Bet jau taip gerai užkištas, kad eina sau…

Penktasis punktas buvo Vingio parke (užuominos apie estradą). Kalba ėjo apie pėsčiųjų tiltą ir sunkiai dviračiais pravažiuojamą vietą. Aš žinojau, kur tai yra, tad tiesiu taikymu ten ir nuskuodėm. Oi, čia jau reikėjo normaliai pabėgiot. Padusau net ir sušalau, nes jau tikrai šaltoka buvo!!! Šiaip ne taip radom tą kodą ir bėgom atgal. Uch, pavargęs buvau ir padusęs.

Šeštoji užuomina buvo apie “vieno lito savininkę” ir maniežą. Tai veikiausiai, Žemaitės. O aš tai jo negirdėjau. O bet tačiau, prieš mus važiavom kiti dalyviai su golfu, tad mes tiesiog sekėm juos. Kodas turėjo būt ant neveikiančio žibinto… O jau kiek ten daug tokių neveikiančių žibintų. Klaidžiojo vienu metu 3 komandos berods, jei ne 4. Visaip ten ieškojo ir panašiai, bet galiausiai radom.

Septintoji užuomina – Žalgirio stadionas ir kasos. Nu bet ten tai irgi sunkiai paslėpta buvo. Irgi teko paklaidžiot, eina na. Irgi radom, nors ir užtrukom.

Aštuntoji užuomina – Šilo tiltas, kartingai ir “kavinė”. Nu tai ten jau nesunkiai radom tą užrašą ir tai buvo paskutinis punktas…

Grįžom į startinę vietą. Visi dalyviai jau buvo susirinkę, vėliau sužinojom, kad mes paskutiniai ir atvažiavom. Garbinga 20 vieta iš 20!!! Nu jo, juokinga ir man buvo. Bet buvo tikrai smagu tiek man, tiek Mantui. Planuojam dalyvaut ir kitą kartą po 2 savaičių. Lyg ir Saulius žadėjo prisijungt į ekipažą su racijom ir panašiai. Tai jei taip bus, tai tikrai turėtų pasisekt daug geriau.

Dar vėliau kartu su Sauliumi nuvažiavom “super kebabų” ir aš dar arbatos paėmiau – gerklę skaudėjo po tų visų lakstymų. Tai nuo 00:00 iki 2:30 kažkur ir prašnekėjom tryse! Vakaras, naktis – awesome. Labai gerai praleistas laikas.

Komentarai? Maroziukai su Honda S2000 tai eina sau. Nėr net ką komentuot. Stebėjaus tiesiog jais. Ir lakstė greit, ir maroziškumas labai jautės. Dar va šiandien galvojau, kad tos užuominos (na, nepaisant pirmosios) tai išties nėra labai sudėtingos. Faktiškai iškart nurodo tikslią vietą ieškojimui. Jei aš organizuočiau, bandyčiau rašyt taip, kad labiau galvą palaužyt reiktų. Bet čia gal pirmasis etapas toks lengvas, gal bus sunkiau vėliau?

Rašyti komentarą