Tarakonaz

Bulbarusiškos problemos

Ne paslaptis, kad mano seneliai gyvena Baltarusijoj. Ir aš jaučiu pareigą bent kartą per metus juos aplankyt. Pradėjau ruoštis – reikia atsispausdint anketą. Ok, nieko sunkaus – nueinu į jų puslapį, pasirenku anglų kalbą (nes pasirinkus lietuvių – meta errorą – turbūt jiems ji nepatinka) ir išsitraukiu iš printerio tą anketą. Žiūriu ir matau: viskas baltarusiškai, bet per slashą tas pats parašyta angliškai. Apsidžiaugiu, galiu pildyt angliškai! O pasirodo, kad ne – ambasadoj tik rusiškai supranta, todėl tik taip pildyt ir reikia. Gerai, kad man padėjo, nes tik vardą ir sugebėčiau parašyt kirilica. Įdomu kaip su nemokančiais rusiškai turistais… Nors ko ten į Bulbarusiją turistaut, šiaip ar taip. Bet čia dar smulkmenos – klausimai tiesiog žudantys (jų iš viso 45):

3. Turiu įrašyt savo seną pavardę. Nu wtf? Kam gi jos prisireikė? Juk jau visur esu su naująja pavarde. Negana to, dar reikia nuvežti seną pasą (kuriame yra sena pavardė) ir pavardės keitimo liudijimą.
21. ir 22. Reikia nurodyti, kad mane kviečia pasisvečiuot Baltarusijoj. Su vardu, pavarde, adresu, telefonu… O koks jų reikalas, kas mane kviečia? Gal aš tiesiog noriu pasigrožėt jų valstybe…
23. Pas ką gyvensiu. Ot tipo ne pokum jiems?
24. Kodėl aš važiuoju… Ir dar skliaustuose parašyta, kad reikia įvardint detaliai.
26. Ar buvau anksčiau? Žinoma, kad buvau. Ir man reikia įvardint datas, vietas ir ką aš ten dariau. Aš nesuvokiu, kam jiems to reikia.
33. Jiems rūpi, kaip aš ketinu pragyventi. Ar atsiskaitinėsiu grynais, čekiais, kreditine kortele… O tai tipo jei pažymėčiau tik ‘cash’, bet atsiskaityčiau kur nors kreditine kortele, tai man labai blogai būtų? Baudą išrašytų?

Nu mane biesina toks kišimasis į gyvenimą. Kiekvieną žingsnį reikia nurodyt. Kas per durna tvarka? O dar kas užknisa, tai kad negalima per muitinę vežti visokių dešrų, kiaušinių… Juk žinot, kaip močiutės mėgsta prikraut kaimiškų gėrybių. O kartais tenka visas tas gėrybes išmest į muitinės konteinerį. Arba štai kažkada tėvas vežė seną spintelę į kaimą. Nu ir nepraleido, išmest reikėjo. Gaila, ot…

O aš naktį nemiegosiu, nes reikia į ambasadą važiuot. Ji dirba nuo 8:30. Praeitais metais prieš atidarymą atvažiavau, atsistojau į eilę ir nespėjau patekt vidun, nes žmonių begalės (dirba berods iki 16:30). O štai dabar aš stovėsiu eilėj nuo 6, kad būčiau bent jau eilės priekyje. 2#=152#.

3 koment. to “Bulbarusiškos problemos”

  1. Ta klasioke, kur vis sapnuoji- 2009 08 11, 02:53

    Šūdžiai. 1984. Tiesą sakant, gal net lengviau būtų ištverti tokius anketų pildymus, jeigu būtum skaitęs 1984, bet nebūtinai.

    Pirk Legacy ir nebereikės jokių vizų, o dešrų galėsi vežt kiek norėsi (į Legacy net šaldytuvas telpa, vienąkart vežėm su broliu). Specialiai kiaušiniams per suartą dirvą vežioti, though, buvo išrastas Citroen 2CV su torsionine pakaba.

  2. RuduoReikjavike- 2009 08 11, 14:30

    Kaži kada tu važiuosi Baltarusijon, nes aš irgi važiuosiu. Turbūt 22. ;0

  3. Tarakonaz- 2009 08 11, 15:40

    21-23 dienomis būsiu Bulbarusijoj.

Rašyti komentarą