Tarakonaz

Alkoholiškai šventos Kalėdos

Vos pradėjau rašyt, pradėjo bombarduoti kiemą. Pykšt, pokšt. Ir jau baigė – fejerverkai subombardavo ramybę… Šiandien mokykloj vyko vaidinimai. Po keturių pamokų išskubėjau namo, nes man reikėjo pasidaryti skrybelaitę, iš kurios triušius traukia. Sugaišau vos pusvalandį. Užsimečiau kostiumą, pažiejau į veidrodį ir pamačiau jame verslininką. Ot bliamba, kaip man patiko šis vaizdas. Net įgavau 421 pstk (naujas vienetas – pasitikėjimas). Ir iš viso su 423,6 pstk išvariau į mokyklą. Tiesa, batai nepatogūs. Vaidinimas turėjo prasidėt 1500, bet mes vos xviii, todėl reikėjo laukti labai ilgai. Aišku, laukti juk nuobodu, tai kodėl gi neišėjus į lauką parūkyt ir pagert? Yeah, right… Dauguma taip ir padarė. Supratau, kad man tokia situacija nepatinka. Dar supratau, kad aš net momentais nekenčiu žmonių, kurie taip daro. Ypač, kai taip elgiasi tie, iš kurių mažiausiai to tikiuosi. Galvoje vaizduotė žaidė vaidinimo vaizdais (girti paaugliai aktoriai turėtų būt ypatingai juokingi). Tačiau to nebuvo, vaidinimas buvo visai neblogas. Turėjau būt piktas, paniuręs ir man pavyko. Net keli truputį įkalę klasiokai pagyrė. ‘Pamalonino’. Vakaras nesibaigė – laukė dar šokiai (salsa, čia čia čia ir džaivas). Bet manoji šokių pora buvo prie geriančiųjų. O aš kadangi negeriančių, tai nežinojau kur ji yra. Į šokius pavėlavom visi. Trys poros išėjo šokt čiačiačia (salsa jau buvo pasibaigus) pabaigą, o aš poros neturėjau. Kokias 5 minutes stovėjau, žiejau, bet tuomet atbėgo mano pora ir nusitempė šokt džaivą. Klydau daug kartų, nes buvau netikėtai ištemptas ir plius dar piktas. Ji atsiprašinėjo dėl vėlavimo. Bet šiaip nieko tokio – pavėlavom visi, ji truputį daugiau. Kažkiek piktas ir nusivylęs aš vis vien buvau ir to net nesistengiau slėpt. Ir po to kaip senas diedas dar sedėjau klasėj nepatenkintas. Diskotekoje, jei ją taip galima pavadint, grojo drumnbass ir salė buvo tuščia. Kolega vienratininkas dj ryškiai pjovė ten grybą – klasėj geresnė muzika grojo. Pirmasis išėjau (kartu su R.) iš ‘vakaronės’, nes užkniso. Viena ‘šaunuolė’ apsinuodijo, kitas ‘nemažiaušaunuolis’ šiaip išbalęs buvo – labai ligotai atrodė. Kiti herojai dar ir uostomojo tabako paragavo… Iš esmės, buvo š-ū-d-a-s. Gal dėl to, kad gėrė ne tik tie, iš kurių to ir tikėjausi, bet ir keli mano akyse buvę gerieji… Aš juos gerbiau ir kažkaip buvo keistoka tai matyt. Tiesiog supykau ant jų. Iš dalies kaltas aš pats – į viską žvelgiu pro rožinius akinius. Ir šiaip senas murmeklis jaučiuos. Bet rimtai pagalvojus, kam to reikia? Juk ryškiai matėsi, kad dauguma geriančių tiesiog savo kietumą rodė, vaizdavo kažką. Bet čia nieko kieto nėr, manyčiau. Ir labai gerbiu negėrusius. Visus iki vieno. Bet geriausias sprendimas būtų buvęs išvis neiti ten. Kai nematai, tai ir neskauda…

15 koment. to “Alkoholiškai šventos Kalėdos”

  1. ee.- 2007 12 22, 01:35

    Trūksta auskaro. Sekundės dalį pamaniau, kad jį turi, bet ilgesnis žvilgsnis įrodė, jog ne. Ir akinius pakeisti kitais. Šustrai atrodytum.

  2. ee.- 2007 12 22, 01:39

    Tuomet galėčiau paaukoti 191 pstk, jei tik esi compatible, nes pas mane pstk1.0 versija.

    Jei rimtai, tai liūdna. Liūdna skaityti tai, kas yra normalu, liūdna matyti tuos sovietinius blokus už lango…

    Prašau, daugiau tokių ištraukų iš dienų.

  3. y.- 2007 12 23, 21:36

    Tu ketvirtasis saltinis bylojantis man apie penktadieni. Tolyn imu vos ne dziaugtis, kad manes nebuvo, nes jau ne viena is daugybes susipriesinanciu, o gal tik zodziu kartais simboliskai supriesinamu chebru nesti manoji. O tavo subjektyvus poziuris man nepatinka, bet nei reikia del to gincytis, nei tau tai perdem svarbu, zinoma, tik kad jau rasau komentara, tai pasakau, nepakenks.

  4. f.- 2007 12 23, 22:05

    gyriau tave Edgarai, nebūdamas nei girtas, nei išgėręs, kita vertus pagyros niekada nebūna nuoširdžiai priimtos ir nereikia per daug tuo stebėtis… o, kad atrodei geriausiai ir buvai labiausiai panašus į kurmį – sakiau nuoširdžiai, žinoma tai ne pasiteisinimas, bet vis šis tas…

  5. Tarakonaz- 2007 12 23, 23:28

    y., visvien gerai, kad pasakai, kas tau patiko ir nepatiko įraše.
    f., gali būt, kad buvai nuoširdus, bet aš visada labai sunkiai priimu pagyras. Matyt, savikritiškumo tikrai per daug.
    O šiaip smagu, kad yra skaitytojų ir komentatorių. :)

  6. Mar- 2007 12 26, 00:14

    Apgailėtina.
    ir man nusispjaut, kad tai tavo subjektyvi nuomonė.
    Nes tai,ką toliau rašysiu, irgi yra mano subjektyvi nuomonė,kuri, be abejo bus sukritikuota.
    O kas Tu toks,kad galėtum visus teisti?
    Tai yra kiekvieno asmeninis reikalas, rūkyt ar ne, vartot alkoholį,ar ne.Man tikrai gaila tavęs,jei žmogiškumą matuoji alkoholio nevartojimu ir nerūkymu.
    Aš rūkau.(daug)
    Aš geriu.(daug)
    Aš žinau, kas yra marichuana, uostomas tabakas, eteris ir kt. psichotropinės medžiagos. Aš žinau, nes bandžiau.
    Ir ką?
    Aš dėl to dabar jau esu prie blogiečių?
    Dėl to aš esu buka?
    Neprotinga?
    Blogesnė už kitus?
    Degradavusi?Esu?
    Tikrai esu?
    Tu taip nesakai.

    Vartodami alkoholį, rūkydami, žmonės patiria malonumą, be abejo,aš džiaugiuosi, jei tu malonumą patiri ir be šių medžiagų.
    Mano nuomone,tą vakarą nebuvo nė vieno,kuris demonstruotų savo kietumą. Nė vieno.
    Tau 17 metų.
    Ir tu esi pakankamai suaugęs atsakyti už savo veiksmus, kaip ir visi kiti.
    Ir viskas,ką aš norėjau tau pasakyt šiuo komentaru, yra:
    ATSIBUSK! TU NESI GERESNIS UŽ TUOS, KURIE RŪKO IR GERIA.
    TOKIAIS DALYKAIS ŽMOGIŠKUMAS NEMATUOJAMAS.
    Tu gali teigti,kad esi teisus, ir kogero,toks esi, bent jau žvelgiant tavo akimis.
    Bet ne tavo reikalas, dievaž, ne tavo, geria kiti ar rūko.Jie trukdo tau? Jie verčia tave daryti tą patį? Jie pažeidžia tavo asmenines teises or smth?

    p.s. Išbalusių veidų ten nebuvo,visi jautėsi gerai,išskyrus vieną merginą.kurią tu minėjai, bet ir ji po pusvalandžio jautėsi normaliai. Kadangi aš buvau viena iš tų “minusų”, “blogiečių” ir kitų tavo akyse smukusių žmonių galiu pasakyt- mums buvo linksma. Ir ne dėl alkoholio.

    Daugiau tolerancijos, Edgarai.

  7. Tarakonaz- 2007 12 26, 00:26

    Nereikia čia manęs užsipulti vien dėl to, kad rašau tai, ką jaučiu. Aš visų neteisių, bet tiesiog aš nepratęs, man nepatinka matyti geriančius draugus. Bet aš juk jiems nesakau, kad nustotų tai darę.
    Ir tokiais dalykais žmogiškumo nematuoju. Tuos žmones, kuriuos gerbiau prieš penktadienį, gerbsiu lygiai taip pat ir po penktadienio. Tačiau aš jų negerbiu tuo metu, kai jie vartoja alkoholį ir rūko. Bet tai nereiškia, kad aš su jais elgiuosi blogiau, žeminu ir panašiai. Tiesiog negerbiu jų savo viduje.
    Geriantys žmonės man nepatinka. Nes kai buvau mažas, gerdavo ir mano tėvas. Dėl to išliko nuoskaudų iki dabar. Ir ką man daryt? Slėpti viską, ką galvoju?
    Kai kuriuose dalykuose tolerancijos man trūksta. Ir ką? Nejaugi tu toleruoji visiškai viską? Jei taip, tai puiku. O aš nesu toks tolerantiškas. Man dabar nusišaut dėl to?
    Ir dar kartą pakartosiu. Geriantys žmonės man netrukdo, neverčia manęs elgtis taip pat ir nepažeidžia mano teisių. Tiesiog man nepatinka. IR AŠ NELIEPIU TAIP NESIELGT.
    Palinkėsiu ir tau tolerancijos kitų nuomonei…

  8. Mar- 2007 12 26, 00:32

    O,aš toleruoju tavo nuomonę lygiai taip pat,kaip tu mano.
    Taip,aš toleruoju narkotikus, vienos nakties santykius, savižudybes, aš toleruoju.
    Tiesiog.
    Tai yra žmogiškumas.
    ir aš nuoširdžiai džiaugiuos,kai kažkas jaučiasi gerai,man nusispjaut,kokiu būdu.
    Aš lengvabūdė.
    Tebūnie.
    Bet myliu žmones,tokius kokie jie yra- žmogiškus.
    Ir vis tiek,tame ką tu parašei yra 0,00 tolerancijos ir pagarbos.

  9. Tarakonaz- 2007 12 26, 00:44

    Nu nesu aš tolerantiškas. Taip. Kiaulė aš. Užmėtyt akmenimis mane ir pakart.

  10. Mar- 2007 12 26, 00:47

    Pakalbėjus su tavim ima atrodyt,kad tu esi tas,kuris ir nori kitus užmėtyt akmenim.

  11. Tarakonaz- 2007 12 26, 01:18

    Bet nejaugi aš nebegaliu išsiliet? Aš realybėj negaliu, tai nors internete norisi. Nėra žmogaus, kuriam galėčiau išsiliet. Tai todėl viską išlieju čia. Nes man sunku viską laikyti viduje. Ir man jau visai dzin, kad po to manęs visi nemėgs ir sakys, koks aš negeras, koks netolerantiškas.

  12. y.- 2007 12 26, 15:46

    Listen, Edgarai. Man tai rodos, kad viena is viso sito jau beveik uzvirusio sudo priezasciu matyti siuose tavo zodziuose:”girti paaugliai aktoriai”. Nes tipo mes jau nebelabai paaugliai, tai ir Mar pateikia kaip svaru argumenta. Man paciam tai irgi abydna, kai kai kurie klasiokai staiga pasirodo esa suauge ir lyg nebepazistami, taip pasirodo nebutinai del gerimo ar rukymo, siaip staiga pamatai, kad kalba kitaip, rimti visi tokie, protingi. Bet paskui prisieina atviriau pasikalbet ir pamatai, kad viskas taip pat, pasauleziura ir tavo pasikeitus, ir ju, bet panasiai, ir rysys atsistato, jei tik nori. Taigi, man atrodo, kad tau nejuciom tie girtuokliai ir rukaliai nemalonus ne del pacio veiksmo, o del netiketai atsiradusio nuotolio. Gal ir ne, arba gal is dalies. Negana to, as nesu visiskai pries tavo nuomone, greiciau pries smerkima. Gerimo ir rukymo moraluma skiritingomis aplinkybemis ivertinti labai sunku. Bet matai, tu sakai, kad nori issilieti. Bet lietis atsargiai naudinga ir paciam, nes, kai rasai atsargiai, pavyzdziui, nenoredamas ko nors izeisti, apgalvoji ta pirmaji ispudi ir daznai (netgi nenorom) pamatai, kad gal jis ir nera visai teisingai. Jeigu tik rasai ka jauti, tai ir parasai. O jeigu rasai galvodamas, tai ir stebi save is salies ir geriau isigilini i tai, ka jauti, randi priezastis, netgi tu priezasciu priezastis. Visa tai pati pirma ispudi, kuris lemiamas daug ir isankstinio nusistatymo, gali keisti. Rasei f., kad esi savikritiskas, kad sunku priimti pagyras. Pamegink taip pat savikritiskai perzvelgti sita posta, ta nuomone. Negaliu sakyti, kad elgtumeis visur taip pat kaip as, nes ir pats nesu laimingas iki galo, bet kartais sugalvoju neblogu dalyku (atskira tema), bet patarimas-isvada butu mazdaug tokia: gali nesutikti su mano ar bet kieno kito nuomone, bet prisiversk ja kuo daugiau apgalvoti. Tu, man rodos, esi nuosirdus ir is esmes geranoriskas, bet pabandyk gauti is kitu ka nors. Nes stai ir mano diedas sako:”as zmogus nuo dusios”, jis sako ka galvoja, bet kai jam bandai ka patart, jis uzsiblokuoja ir vistiek daro savo. Deklaruoja ta savo geranoriskuma, bet yra taip tvirtai (nesamoningai, man rodos, to nesako ne sau, nepripazista) isitikines, kad yra uz visus protingesnis, kad nieko is kitu nepasisemia. Nebandau iteigti, kad ir tau taip yra, bet, man rodos, labai sveika kartais issigasti ir pagalvoti:”damnit, gal as nieko nesuprantu, gal ji teisi, ar jis teisus: ar whatever. Ir svarstyti, svarstyti, svarstyti, bet ne pavirsutiniskai, o argumentuotai, paciam su savim. Jeigu nerandi teiginiui svariu argumentu, kuriems nera kontrargumentu, tai pirmas zenklas, kad verta suabejoti jo teisingumu. Pripuciau cia gausiai, nezinau, gal ka nors idomaus radai irgi. Matai, cia tau viskas, tavo naudai, tai semk, ka pasemsi, ta, idealiu atveju atrastum pats, kur mano poziuryje yra netobulumu ir juos istaises, susidarytum pazangesni.

  13. Tarakonaz- 2007 12 26, 22:15

    Va. Va šis komentaras ramiai, be pykčio parašytas. Net geriau pasijutau paskaitęs. Iš šalies pažvelgęs į save matau senį bambeklį, kuris viskuo nepatenkintas.
    Reikia keistis man truputį (čia truputį atsakymas ne į tavo žinutę). Kai kas sakys, kad nuo pagrindų, kad aš toks ir anoks. Bet nesikeisiu, kad ir koks padugnė kitiems galiu atrodyt. Aš esu laimingas. Mano vertybės ir požiūris skiriasi, bet MAN TAIP GERAI. Nereiškia, kad esu vien bejausmis pasikėlęs egoistas ir materialistas. Nors pripažįstu, kad šių savybių turiu. Turbūt net daugiau nei kiti. Bet aš toks esu.
    Aš dar labai nemėgstu permainų. Tai irgi privertė nervuotis ir pykti.
    Iš esmės, man tavo patarimai tikrai pasirodė verti dėmesio. Stengsiuos į juos atsižvelgti. Ačiū.

  14. Mar- 2007 12 27, 11:52

    na aš pasikarščiavau.Nes šiaip ar taip, perskaičiusi tavo įrašą pasijutau įžeista, nors gal ir nebuvo ko įsižeisti.
    Galų gale- ne mano reikalas ką tu galvoji ir koks tavo požiūris.
    Bet tai,kaip tu šneki, mane piktina taip pat,kaip tave piktina alkoholio vartojimas.
    Bet kuriuo atveju, aš nematau argumentų tavo žodžiuose, bet jausmų gal nereikia argumentuoti.Nors, kita vertus, jei jau reiški savo jausmus taip labai viešai, tai gal ir reikėtų argumentuot savo mintis.
    Tikrai nesu aš iš tų gerųjų,kurie viską visada daro teisingai,o net jei ir būčiau, vis tiek, neturiu teisės tave kritikuoti ir mokyti gyvent.
    Manau,kad šiuo metu, kai rašau šitą komentarą tu manęs nemėgsti, nes aš gurkšnoju (gal tiksliau geriu) vyną. Turėjai nemėgti ir vakar visą vakarą ir šįvakar,matyt, nemėgsi. Man kelia šypsena tavo žodžiai: “Tačiau aš jų negerbiu tuo metu, kai jie vartoja alkoholį ir rūko.Geriantys žmonės man nepatinka.”
    Mane žavi ta idėja,kad tu gali mane gerbti,tada aš truputį išgersiu,ir prarasiu tavo pagarbą, bet tada kai nustosiu gerti ją vėl atgausiu. Pagarba šiais laikais neturi vertės. Gal ir gerai, nes pati mažai ką gerbiu, kažkaip per daug oficialu. Žmones tiesiog myliu ir jau nežinau geriau juos gerbt ar mylėt.Ir mano meilė žmonėms nedingsta tuo metu kai jie rūko ir nesugrįžta jiems vėl parūkius.
    Atsiprašau,aš čia nei šaipausi, nei ką, man tiesiog labai juokinga pati idėja.

  15. Tarakonaz- 2007 12 27, 13:46

    Idėją gal kiek ne taip suformalavau. Bet jei juokinga, tai juokis.

Rašyti komentarą