Soter

Kiauliena prancūziškai-kiniškai

Atostogos, o tai reiškia, kad galiu gaminti ir parašyti Jums apie tai ne po mėnesio :). Bet nutinka ir taip, kad pagaminusi pamirštu nufotografuoti (dar šį įprotį bandau išsiugdyti) tad niekuo negaliu pasidalinti su Jumis :p. Taigi, taigi šį kartą su drauge jau kurį laiką svajojome apie vieną mūsų patiekaliuką pusiau prancūzišką, pusiau kinišką. Tik šį kartą dar pagerinome receptą ir pridėjome vieną papildomą ingredientą. Savaitgalis tinkamas laikas ieškojimams ir naujiems bandymams. Tiesa, šį kartą parašysiu tikslų kiekį ingredientų, nes „kažkam“ atrodo nerealiai sunku taip gaminti. Na tai sėkmės ;)

Ingredientai:

500 g. kiaulienos kumpio ar liesos kiaulienos (galima nedėti, čia tas    papildomas ingredientas)

1 cukinija (jei mažos – 2)

1 baklažanas

400 g. pelėsinio sūrio

200 g. grietinėlės ar grietinės

druska

Paruošimas:
Supjaustome kiaulieną šiaudeliais, sudedame į įkaitintą keptuvę, apibarstome druska ir kepame. Per tą laiką supjaustome cukiniją ir baklažanus. Patarčiau cukiniją pjaustyt stambesniais kubeliais, nes kepant sukrenta. Suminkštėjus kiaulienai, sudedame baklažanus. Po poros minučių į keptuvę sumetame ir cukinijas bei dar pabarstome druska pagal skonį, galima šiek tiek pipirų. Iškepus mėsai bei daržovėms, sudedame supjaustytą pelėsinį sūrį. Viską išmaišome kol sūris suminkštėja ir susimaišo su visa mase, galiausiai, supilame grietinėlę ir dar patroškiname kelias minutes. Garnyrui naudojau ilgagrūdžius ryžius (galite pabandyti ir laukinius ryžius, kam patinka). Tiesa, valgau su kiniškomis lazdelėmis – man taip skaniau ir labai tinka šiam patiekalui. Skanaus!

Rašyti komentarą