Tarakonaz

Naglio Šulijos seminaras

Buvau gi aš šiandien Naglio Šulijos seminare “Kelyje į asmeninė sėkmę, visų pirma, prireikia savęs”, viename iš daugelio “VU Karjeros dienų ’11” seminarų. Nors ir labai anksti ryte (net 9h), bet aš to nepabūgau.

Išties, jis kažką vis vien palietė many, kas privertė biškį apsvarstyt savuosius karjeros ir laimės kelius. Pagrindinis jo kalbos tikslas buvo įrodyti mums, kad asmeninis gyvenimas, asmeninė laimė yra daug svarbiau už karjerą. Kiek daug galima prarasti vien dėl materialinės gerovės troškimo, dėl karjeros aukštumų… Bet aš manau, kad tai vis vien gali būt asmeninės laimės dalis. Anyways, Šulija šia tema kalbėjo 30 minučių. Nuvylė, bet galima išteisinti jį, nes kalbėjo nuoširdžiai, ne iš lapo ir labai įdomiai. Baigus šį trumpą seminariuką, jis atsakinėjo į klausimus ir papasakojo visą savo kelią iki televizijos. Jetau, kiek metų jis buvo paprastas žmogus, veikiausiai uždirbantis ne ką daugiau, nei statistinis lietuvis… Ir štai, kaip jis “iškilo”. O kaip prajuokino, kai kažkas paklausė jo apie jo rašomus horoskopus. Iš Šulijos žodžių nesunkiai buvo galima suprasti, kad jis tai daro vien dėl honoraro ir nemano, kad horoskopuose yra daug tiesos. Ne visi besiklausantys tai suprato, todėl iš to kilo daugiau klausimų apie tai. Šulija vis atviriau reiškė savo požiūrį, o kvailių auditorijoj vis atsirasdavo!

Nuostabus Šulijos sąmojis, humoro jausmas, šiltumas ir santykis su auditorija. Jis visiškai nepasikėlęs, eina sau. Trečiadienį eisiu į G. Sviderskytės seminarą “Karjeros valdymas”.

Rašyti komentarą