Tarakonaz

Automano slalomo taurė – I etapas

2010-10-16. Sudalyvavau pirmame savo slalome. Iš pradžių galvojau ar dalyvaut, ar ne… Kažkaip nedrąsu buvo ir panašiai, bet galų gale pasiryžau ir dar prikalbinau Mindaugą (Opel Vectra) bei Mantą (Peugeot 106). Taip pat dalyvavo ir Karolis. Ir nepasigailėjau nutaręs važiuot.

Slalomas vyko Trakų dvarkiemio aikštelėj. Atvykau ten ganėtinai anksti – reikia ir apsižiūrėt, apsiprast kažkaip… Buvo jau atvažiavę keli dalyviai, bet šiaip mūsų dar nebuvo labai daug. Žvalgiaus, vaikščiojau. Buvo vienas Civic’as 6gen, kuris kėlė nerimą. Buvo gerokai pažemintas, ratukai ir už jų besislepiantys stabdžiai atrodė ganėtinai rimtai. Salone švietė lopšys su sportiniais diržais ir šiaip bendra viso automobilio išvaizda atrodė rimta, kaip gatviniam (o ne specialiai sportui ruoštam) automobiliui. “Nu jooo”… Pagalvojau, kad tikrai bus rimta ir teks džiaugtis, jei neliksiu paskutiniu. Tai tada tas Civic’o vairuotojas sugalvojo atsidaryt kapotą ir pasireguliuoti amortizatorius. Nu blyn, visai persigandau… Galų gale pasidabinau 29 ir 45 numeriais ir bestebėdamas kitus, laukiau savo važiavimų.

Pirmas važiavimas, nors ir kiek daug vaikščiojau po trasa, buvo prastas, nes pačią pirmą fiškę apvažiavau iš blogos pusės – tai supratau iškart tai padaręs. Bet važiavau toliau – kitą trasos dalį pasimokyt.

Antrame ir trečiame važiavimuose kažkiek pasistengiau – norėjosi kuo geriau. O jau FREE klasės važiavimuose tai ir eksperimentuot pabandžiau – daugiau rankinio naudot. Kaip paaiškėjo, to nereikėjo. Man tiiieeek nedaug trūko iki trečios vietos, vajėzau… Bet nieko, bus dar tų trečių vietų. O štai ir paskutinio ir pačio geriausio važiavimo video:

O rezultatai, manau, visai neblogi! FWD  klasėj pagriebiau 4/15 vietą (o tą siaubą kėlusį Civicą palikau už savęs – 5 vietoj); FREE klasėj 5/15 vieta (o tas siaubą keliantis Civicas sugebėjo nugriebt 4 vietą). Bendroj visų laikų įskaitoj iš 36 likau 7 ir 14. O po slalomo dar pavėžinau Žliobą, kuris, panašu, liko su gerais įspūdžiais. Grįžau namo su šypsena veide ir su dovana Mantui (jis pagriebė 3 vietą FREE klasėj). O manieji įspūdžiai vien geri – likau patenkintas savimi, savo automobiliu ir savo draugais – gerai ir Mindaugas, ir Mantas, ir Karolis pasirodė.

Šiame ateinančiame sezone jau tikiuos pasirodyt geriau… Jei vėl bus toks vien megėjų slalomas, gal pagriebsiu bent prizinę vietą, kas ten žino… Visgi mašina dabar stabilesnė ir su geresnėm padangom, nei buvo.

2 koment. to “Automano slalomo taurė – I etapas”

  1. Mantas- 2011 03 29, 19:19

    Ėj ėj, kas ten ką prikalbino :P

  2. Tarakonaz- 2011 03 29, 20:27

    Ai tu prikalbinai? Sorry, suklydau. :)))

Rašyti komentarą