Tarakonaz

Duburys

Duburys‘. Nu mane erzina, kad lietuviai stengias kurti kuo labiau ‘ne formatą’. Žiūrint atrodo, kad tai buvo pagrindinis tikslas. Arba tiesiog ties tuo susikoncentravęs buvau. Nu nereikia bijot holivudiškumo! Vizualiai visai maloniai, jaukiai nuteikia ‘senos juostos’ efektas, sovietinė veiksmo atmosfera. Nu bet kaip erzina, kad Marytė visada kalba rusiškai, nors su ja bendravo lietuviškai (ir ji puikiai supranta šią kalbą). Ar nerado tinkamos lietuvės aktorės, ar kaip (prigooglinau, kad čia buvo ukrainietė)? Dar visgi apvirškinus šiek tiek, pasidariau išvadą, kad duočiau tik 5/10 balų (nu ok, ištempčiau ir iki 6). Nu nedžiugina. 5#=159#.

4 koment. to “Duburys”

  1. jiu- 2009 09 23, 23:06

    na, spektaklinė versija tai man labai patiko, o filmo dar nemačiau

  2. Tarakonaz- 2009 09 23, 23:19

    O, Jiu. Dar užsuki čia. :) Va spektaklį ir man visai būtų smalsu pamatyt. Pasidomėsiu. Šiaip iš principo gal tas filmas tikrai geras, gal tik mane vieną baigia užknist lietuviškų filmų siekis būti ‘ne formatu’.

  3. jiu- 2009 09 24, 00:00

    turiu pamatyt filmą, kad galėčiau normaliai sakyt, bet kaip suprantu tai jis panašus į spektaklį visais tais bruožais, tai aš tik galiu pasakyt, kad čia ne tas atvejis gal biški, nes vaizduojamas laikotarpis reikalauja ir tos rusų kalbos ir pan.:) bet šeip jo, ne tik lietuviškuose filmuose, bet ir lietuviškuose žmonėse užknisa tas siekis, kaip tu sakai, neformatu būt:)))
    o šeip jo, užsuku, tik nekomentuoju:) ir pati buvau metus blogą, bet kažkaip kai reikia kažką pasakyt gal net labiausiai pačiai sau, tai reikia

  4. Chaoko- 2009 09 24, 15:29

    Nors mane Marytė irgi siaubingai užkniso, aš vertinčiau filmą geriau – kokiais 8-8,5. Šiaip man iš esmės viskas daugiau mažiau patiko ir net patinka tas faktas, kad lietuviai kuria labai savotišką braižą, taip, deformuotą ideologijų, genetikos, įsitikinimų, įsikalbėjimų ir t.t., bet visgi bandymai kurti nors milimetrą holivudiškesnius filmus dažniausiai primena parodiją. Taaaip, filmas tikrai ištęstas ir pakankamai nykus, bet juk tai Granauskas ir Tarybų Lietuva, ko kito norėt iš šio laikotarpio… O sukurptas tikrai neblogai.

Rašyti komentarą