Tarakonaz

Sapnų Top5

Ši naktis ypatinga. Jau nuo 3 valandos man pradėjo kilti įvairiausios idėjos – durnos ir visai vertos dėmesio. Va sugalvojau sudaryti ‘sapnų top5’. O dabar tai yra tinkamiausias metas – vis vien jau 2,5 valandos negaliu užmigti – vartausi. Todėl įsijungiau kompiuterį ir rašau (stengiuosi negalvoti kas manęs lauks kitą naktį – juk bus Naujųjų metų šventimas. Nieko, ką nors sugalvosiu).

  1. Justiniškės – tikrai nusipelnė pirmos vietos. Be konkurencijos, nes šiame sapne aš išgyvenau tokius jausmus, kokių neišgyvenu realybėj. Tiek daug laimės, džiaugsmo niekada nebuvo. Ir viskas atrodė taip tikra, tai realu. Na, neskaitant keletos absurdiškų nutikimų.
  2. Sąmoningumas – tokia pozicija žinoma dėl to, kad šiame sapne buvau truputį sąmoningas (supratau, kad sapnuoju ir bandžiau pats nuspręsti ką veikti jame). Labiausiai sąmoningumas jautėsi pirmame sapne (su autobusu), bet jo netrūko ir scenoje su Audi ir Golf.
  3. Mirtis – šis sapnas nuorodoje pažymėtas skaičiuku ‘2’. Trumpas, bet to pakako, kad visą dieną persekiotų keistas jausmas. Tikrai buvau patikėjęs, kad jis numirė, bet, Ačiū Dievui ir kitiems, tai neišsipildė.
  4. Skausmas – šiame sapne (numeriukas ‘2’) jutau stiprų skausmą. Būtent todėl šis sapnas vertas penketuko. Mane stebina, kaip sapnai miegant siejasi su realybe. Tarsi miegas būtų tiltas tarp dviejų pasaulių. Žinoma, skausmą galima nesunkiai paaiškinti (skaityti sapno komentarą), bet vis vien tai nuostabu.
  5. Skaičiai – man patiko šio sapno keistumas. Skaičiai ne į temą (bent jau aš dabar taip galvoju) ir dar keistas sapno paprastumas… Tokie sapnai sukelia daug minčių ir asocijacijų, kurios galbūt būna visai pro šalį.

Štai toks penketukas. Man patinka šiuos sapnus vis skaityti ir skaityti. Grįžta visi išgyventi jausmai. Net ir skausmas, juntamas sapnuose, savotiškai malonus. Taip pat maloniu jausmu pavadinčiau baimę, kuri užplūsta sapnuojant košmarus.

Vienas komentaras to “Sapnų Top5”

  1. Sapnai- 2008 07 23, 03:02

    Butu smagu sulaukti sapnų tęsinio :)

Rašyti komentarą