Tarakonaz

Visa sapnų mišrainė

Keli sapnai iš vakar:
1. Renginys Taikos mokykloje – mokiniai išeidavo į sceną ir dainuodavo. Stovėjau kažkur užkulisiuose su PB. Pastebėjau, kad išeinant dainuot visi pasiimdavo automobilio ratlankį. Buvo daug gražių – ir BBS, ir OZ. Po pasirodymo juos buvo galima pasiimti bet kam, tačiau niekas neskubėjo jų imt, o aš štai du pagriebiau. Ir dar pataikiau paimti abu vienodus, todėl visai pusė velnio. Po to nuėjom su PB į bufetą nusipirkti bandelių, kurias anksčiau Taikoj dažnai pirkdavom – su cinamonu.
2. GL namas (kitas kažkoks). Jos kambaryje tarp senų sąsiuvinių ir knygų kažko ieškome. To ‘kažko’ labai labai reikia, nes viską apverčiame aukštyn kojom. Po gero pusvalandžio nuleidžiam rankas ir einam pas AišB ieškoti to ‘kažko’. Išėjus iš GL namų, pamatau keistą vaizdą – tiek GL, tiek AišB namai stovi ant kalnų. Kalnai vienas prieš kitą, o tarp jų upelis. Yra dar tiltas, kuriuo kaip tik reikia pereiti į kitą pusę. Namai labai dideli, didingi, kaip seni dvarai, kitų namų aplink nėra. Kalnai apaugę medžiais, saulė vos prasiskverbia. Nueinam pas AišB ir vėl ieškom. Niekaip nerandam to ‘kažko’. AišB su GL išeina, palieka man raktą nuo namų ir sako ‘kai ji ateis, užsirakinkit’…
Šios nakties sapnai:
3.
Neaiški patalpa. Sėdėjau kažkur ant kėdės ir žiūrėjau į tuščią sieną. Virš manęs sklandė kažkoks žmogus (jo kojos buvo maždaug prie mano pečių). Jis labai tyliai, ramiai kažką darė su siūlais – lyg ir pynė, mezgė ar dar kažką darė. Staigiai išlindo iš viršaus geltonas plakatas ir žmogus, kažką daręs su siūlais, pažiūrėjo į mane ir nusišypsojo.
4. Kaimas, žiema. Kažkur turėjau važiuoti su tėvu. Laksčiau po trobą ieškodamas kažkokių popierių. Radau, įsidėjau juos į maišelį ir išėjau. Prieš tai dar užrakinau visas duris ir atidaviau raktą tėvo žmonai. Ji leptelėjo ‘ačiū’, o aš nusivaipiau. Įsėdau į tėvo automobilį (sapne jau buvo naujoji Renault) ir išvažiavom. Po kurio laiko ėjau aš jau vienas neaiškia gatve su maišeliu. Kairėj pusėj pamačiau kalną ant kurio buvo daug ~bendraamžių su sniego gniužtėmis rankomis. Vienas jų suriko ‘eikš čia ir padėk kariaut’. Aš atsisakiau ir jis nusileido nuo kalno iki manęs. Pažiūrėjęs į mano maišelio turinį, vaikis suriko ‘jis priešas’. Nesupratau nieko ir žvilgtelėjau į maišelį – ten buvo kažkokie dokumentai parašyti rusiškai/baltarusiškai ir juos pamatęs supratau, kad aš – priešas. Pradėjau bėgti nuo sniegu apsiginklavusių paauglių. Po kelių atakos akimirkų paaiškėjo, kad sniegas dar nieko baisaus – jie mėtė ir apelsinus. Bėgau ir sėkmingai išvengiau visų atakų. Pribėgau dar vieną kalną su vaikais, bet šie lyg ir buvo mano pusėj. Užlipau ant kalno ir pradėjau organizuoti puolimą prieš kitą kalną. Deja, komanda buvo labai netaikli, numesdavo netoli, todėl pabėgau iš ten mūšio įkarštyje.
5. Sėdžiu kažkokiame mokyklos renginyje. Aktų salė Taikos mokyklos. Prie manęs staiga atsirado eta.aquarii ir pradėjom kalbėti apie shared dream. Paaiškėjo, kad jis ir buvo tas žmogus sklandęs virš manęs (sapnas nr.3). Pradėjau jo klausinėti ar jis prisimena geltoną spalvą, bet jo prisiminimai buvo migloti. Tuomet jis prisiminė, kad turėjo pintų apyrankių (jis jas kažkaip savotiškai pavadino, bet pavadinimą pamiršau). Aš entuziastingai sušukau ‘taip, prisimenu tas apyrankes’ ir mes pradėjom džiaugtis patirtu shared dream. Tuomet kažkas pašaukė mane ir pasiūlė nueiti į bufetą. Tai buvo SK, jis sėdėjo vėžimėlyje paraližiuotas. Pasisiūlau jam padėt nusileist laiptais – aš jį nunešiau. Bufetas buvo jau iš MBG (truputį skyrėsi išplanavimas, bet bufetininkė ir baldai vis vien buvo tie patys). Nuėjau nusipirkt kažko gaivinančio. Iš piniginės pabėriau daug centų ir pradėjau skaičiuoti – norėjau nusipirkti kažkokio gėrimo buteliuką ir sumuštinį. Pradėjau nuo baltų centų. Suskaičiavau 16 monetų po 1 centą, atsidėjau į šalį ir skaičiavau likusius pinigus (buteliukas kainavo 1.46 ar 1.56). Susipainiojau ir pradėjau skaičiuot iš naujo baltus centus. Kol aš vargau su centais, SK atsistojo iš vėžimėlio ir su RV nuėjo atgal į renginį. Po dar kelių minučių atėjo PB, PK, ED ir kažką nusipirkę dingo, o aš vis skaičiavau. Po to atėjo kažkoks vyresnis mokinys, paėmė kokį litą iš mano kruvelės ir nuėjo kažko nusipirkt. Lyg to dar būtų negana, atėjo dar vienas toks pat naglas mokinys ir vėl paėmė dalį mano pinigų… O aš vis skaičiavau. Pastebėjau, kad tarp 5 centų monetų atsidūrė viena kitokia – ant jos buvo parašyta ‘6’… ‘OMG, reiks parodyt PB’ pagalvojau ir atsidėjau į šalį. Po kokios minutės dar kartą apžiūrėjau monetą – skaičius ‘6’ ryškiai skyrėsi nuo ‘5’ normalioje monetoje (net ir sapne aiškiai įžvelgiau skaičius).

2 koment. to “Visa sapnų mišrainė”

  1. Chaoko- 2008 03 20, 19:26

    nu lb savotiški sapnai :D žn, norėčiau pati nekontroliuoti sapnų, kad galėčiau sapnuot bele ką ir pan, bet, hm… nepavyksta :) Bet monetos su 6 tai cool.

  2. PB- 2008 03 22, 18:07

    Allright!
    Aš jau maniau kad tas žmogus iš 3. – Petras. Kas gali daugiau sklandyt su siūlais ir plakatais.
    Čia kažkaip vis įdomiai kartojosi motyvai, tai ieškai ko nors, tai eini į bufetą, tai esi mokyklos renginy. Nu ir veikėjai aišku :D
    Aš irgi toki neblogą sapnavau vakar, ta proga turbūt reiktų parašyt į savąjį tinklaraštį.

Rašyti komentarą