Tarakonaz

Kitaip

Ar jauti, kad viskas kitaip? Ar žinai, kas kitaip? Ne? Aš irgi. Kažkas kitaip. Bet niekas kitas nepasakys, kas kitaip – tu turi žinoti pats. Ar nebūna to keisto jausmo, kad kažkas kitaip? Ne? Man būna. Tada pradedu galvoti ir ieškoti pokyčių, bet nerandu, nes kažkas kitaip. Pokyčiai slepiasi ten už krūmo, kuris va ką tik sujudėjo. Kažkas vis vien kitaip. Ar dar nevimdo žodis “kitaip”? Jis čia buvo paminėtas aštuonis kartus (gali paskaičiuoti), bet kas iš to? Nuo to nei kiek ne aiškiau, kas kitaip. Galima kartoti ir kartoti, bet vis vien nesužinosi, kas kitaip.

Bet galima paspėlioti, kas kitaip. Gal kažkas kitaip bendravime? Kas būtent? Žinai? Pasakyk. O gal kažkas kitaip pasaulio suvokime? Bet juk neturėtų būt kitaip. Pasaulis kaip buvo taip ir yra toks pat – gražus, su keliomis ydomis. O gal kitaip išvaizdoje? Na turbūt, bet juk išvaizda kasdien kažkiek keičiasi, nes kūnas auga. O čia kažkas kitaip kitur. O gal kitaip dėl to, kad keičiasi mąstymas? Gal… Šio varianto nereikėtų atmesti. Bent jau kol kas.

O gal kitaip pas kitus, o pas mane viskas taip pat? Kodėl pas visus viskas kitaip? Kas čia pasidarė? Bendravime kažkas kitaip, išvaizdoje irgi kitaip. Mąstyme turbūt kitaip. O kodėl? Neturit ką veikt? Kodėl gluminat tokius kaip mane su tokiais pokyčiais? Tas kitaip, anas kitaip, viskas kitaip. Neblogas žodžio “kitaip” skambesys. “Kitaip” dabar skamba kitaip. Turbūt todėl, kad “kitaip” buvo paminėtas daug kartų. O gal ne dėl to? Dėl ko tada “kitaip” yra kitaip? Filosofija, sakai? Taip. Žinau. Bet vis vien viskas kitaip.

Kitaip. Trisdešimttryspliusvienas.

6 koment. to “Kitaip”

  1. RuduoReikjavike- 2007 06 09, 23:11

    Gyvenimas nestovi vietoje. Viskas keičiasi ir šendien yra kitaip nei vakar. Gal gerai bent tai, kad atsisukęs turi ką pamatyti, turi su kuo buvo kitaip?

  2. Buried_Alive- 2007 06 10, 12:55

    Kasdien viskas būna kitaip. Nori to ar nenori. Ir pasaulio suvokimas kinta. Tiesiog naujos mintys ir nauji išgyvenimai viską keičia stulbinančiu greičiu ir net neįmanoma susivokti, kad viskas kitaip…Patiko man ir šitas tavo diaris… tinka ir prie nuotaikos ir prie minčių

  3. drugnamed_girl- 2007 06 10, 19:44

    Taip, Edgarai, viskas yra kitaip. Ne taip kitaip, kaip būna kasdien, kai matai kitą dangų, šiek tiek kitokį pasaulį ir visa kita…Viskas yra visiškai kitaip. Aš irgi nežinau kodėl. Vis ieškau atsakymų. Žinau, kad nerasiu tol, kol nepripažinsiu to, ką jau dabar suprantu. Kitaip dar nereiškia blogai. Bet manasis “kitaip” ne tik mane vieną liečia. O tai negerai. Vis tik tiesa, kad kiekvienas sutiktas žmogus kažką duoda.

  4. Dr_Pienas- 2007 06 10, 20:22

    O man rodos, kad viskas taip pat. Per amziu amzius viskas taip pat, tik žmogus yra per mažas, kad tai suprastų ir įvertintų.. Tai tegul būna kitaip..

  5. Tarakonaz- 2007 06 10, 20:56

    Per plačiai pažvelgei. Pokyčiai įvyko mano aplinkoje. Mano aplinka – draugai, mokykla, šeima. Tik šeimoj pokyčių nepastebėjau. Viskas yra kitaip manyje ir drauguose. Bent jau man taip atrodo.

  6. Dr_Pienas- 2007 06 10, 21:46

    Na žinoma, nestovim vietoj. Gyveni ir mokaisi, tobulėji, keitiesi

Rašyti komentarą