Soter

Maistas maistelis iš moliūgų

Pagaliau pagaliau prisiruošiau parašyti ir tam laiko radau :). Reikia gi ištesėti pažadą ir aprašyti gimtadieninius patiekaliukus. Tiesa, nepavyko visuose patiekaluose panaudoti moliūgo, kaip buvau planavusi, bet nesigailiu – viskas buvo skanu man pačiai. Na, ir draugai taip sakė, nebent pataikavo gimtadienio proga :). Beje, nenustebkite, nerašau tikslių gramų kiek reikia produktų, pati labai nemėgstu taip gaminti kažkodėl. Tam duoti skonio receptoriai :). Pristatau verdiktui:

Užkandis. Sumuštiniai su keptais moliūgais, vytintu kumpiu ir parmezanu

UžkandisIngredientai:
• Ciabata ar šviežia sumuštinių duona;
• Moliūgas;
• Vytintas kumpis;
• Parmezanas;
• Alyvuogių aliejus;
• Druska ir pipirai.

Procesas:
Plonai supjaustykite moliūgą riekelėmis ir išdėliokite įkaitintoje keptuvėje (galima ir orkaitėje kepti apie 10-15 min, deja, aš tokios neturiu, tai tenka be jos verstis :p), apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite iš abiejų pusių kol suminkštės moliūgas. Tuo tarpu duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve arba orkaitėje, jei tokią turite :). Vytinto kumpio gabalėlius apkepkite keptuvėje kol jie truputį apskrus ir susitrauks šiek tiek. Parmezaną susipjaustykite tam skirtu peiliuku arba tiesiog padrožkite jo su paprastu virtuviniu peiliu.
Galimi trys sumuštinių variantai: pirmas – duona, moliūgas, parmezanas; antras – duona, moliūgas, vytintas kumpis, parmezanas; trečias – duona, vytintas kumpis, parmezanas. Galite ant viršaus dar užsibarstyti pakartotinai druskos, pipirų ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi, tačiau čia jau pagal skonį.
Patariu skanauti šiltus, nors ir atvėsę skanūs. O jei dar Itališko baltojo vyno taurė, mmmm :). Skanaus!

Salotos. Mango, avokado ir vištienos salotos

SalotosIngredientai:
• Mangai;
• Vištienos krūtinėlė;
• Įvairių salotų lapai;
• Avokadai;
• Kedro riešutai.
Padažas:
• 2 š. apelsinų sulčių;
• 2 š. citrinos sulčių;
• 1 š. garstyčių grūdeliais;
• 4 š. alyvuogių aliejaus;
• Druska, juodieji pipirai.

Procesas:
Mangus nulupti, supjaustyti riekelėmis lyg šiaudeliais, tik storiau. Avokadą perpjauti pusiau, atskirti nuo kaulo, nulupti, supjaustyti riekelėmis panašiai kaip mangus. Supjaustytus avokadus galima apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepajuoduotų. Vištienos file supjaustyti plonomis juostelėmis ir kepti įkaitintoje keptuvėje apibarsčius druska ir pipirais kol suminkštės. Kitoje keptuvėje apskrudinkite kedro riešutus, žinoma, be aliejaus.
Lėkštėje išdėliokite nuplautus ir nusausintus salotų lapus, o ant jų mango, avokado ir vištienos juosteles. Viską apliekite pasigamintu padažu. Aš patiekiau jo dar atskirai, pagal skonį galima užsilieti papildomai, kam patinka. Skanaukite :)

Desertas. Moliūgų ir obuolių desertas

DesertasIngredientai:
Moliūgas;
Obuoliai;
Sviestas;
Rudasis cukrus;
Cinamonas (gali būti rudasis cukrus kartu su cinamonu, aš pati tokį naudojau);
Medus;
Graikiniai riešutai;
Natūralus arba vanilinis jogurtas.

Procesas:
Moliūgą ir obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įdedame sviesto gabalėlį ir supjaustytą moliūgą bei cukraus. Kepame kol truputį suminkštėja moliūgas. Vėliau sudedame obuolius, šiek tiek susmulkintų graikinių riešutų ir cinamoną, jei jo nebuvo cukruje. Dar šiek tiek pakepiname, kol obuoliai pasidaro minkšti. Viską sudedame į indelius, užpilame jogurto ir medaus padažu. Galima papuošti likusiais graikiniais riešutais. Skanu ir greitai pagaminama net vyrams :)

6 koment. to “Maistas maistelis iš moliūgų”

  1. Bemb'yie- 2011 01 27, 11:23

    Viskas buvo pasakiškai skanu :) pasijutau kaip tikroje moliūgo fiestoje :P

  2. Soter- 2011 01 27, 13:31

    Sakai pakartoti noresi kada? Gal isbandysim ta patiekaliuka su ryziais, pameni? A:D

  3. Bemb'yie- 2011 01 27, 14:12

    pakartoti noresiu… :) ryzius (kadangi jie man ziauriai patinka) irg igalesime isbandyti :P :D kada?

  4. Soter- 2011 01 27, 19:49

    Kai bus kokia proga :):)

  5. Tarakonaz- 2011 01 27, 19:56

    Skanu buvo. Tik ingredientus reikėjo įvardint tiksliais kiekiais, nes va man pasigamint čia jau nulis šansų. :)))

  6. Soter- 2011 01 27, 23:25

    Yra šansų:). Dedi visko kiekn nori pagal skonį, ragauji ir supranti ko trūksta, o ko ne :)

Rašyti komentarą