Tarakonaz

Krikis

Šį pastarąjį šios nakties pusvalandį jaučiuos pakrikusiais nervais. Pa-kri-kę. Iš kur šis žodis kilęs? Galėtų būt koks nors “krikis”…

Lyg uždaras ratas, sukasi įvairios mintys. Vyksta nuolatiniai vidiniai monologai ir dialogai. Tai pastebėjau, kai vidinis balsas pasakė “pakrikę nervai”. Pradedu iškart svarstyt, kad gal aš pats sau įsikalbėjau pakrikusius nervus, taip norėdamas numalšinti pasąmoningas mintis apie kokius nors tam tikrus dalykus. Tada mintys peršoka į kaltinimus, kad kalta psichologija, kurią pasirinkau studijuot ir ji verčia mane perdėtai save analizuot. Tada vidinis monologas pradeda man teigti, kad pakrikę nervai kyla patys iš savęs, taip lyg vėl iš dalies grįžtant prie minties, kad tai “įsikalbėta” pačiam sau. Jaučiu gumulą gerklėj. Norėčiau bent kelioms dienoms dingti kur nors, kur niekas nežinotų, kur esu. Svarbiausia, be telefono, be interneto, be nieko – su automobiliu ir kokia nors knyga (gaila, nebeturim sodo namuko). Bet žmOnės to nesuprastų.

Jaučiuos nestabilus, išsiharmonizavęs, nuolatiniame diskomforte. Vėl kyla menkumo jausmas, padidėja kritiškumas į žmoniją (ta pati dainelė “žmonės it skruzdės, susikūrę taisykles/normas/vertybes ir susikūrę pasaulėlį, bet iš esmės nieko verti”).

Skaitau dabar Danny Wallace “Jis sako taip!”. Aš taip negalėčiau.

3 koment. to “Krikis”

  1. Soter- 2011 02 02, 12:42

    Tai ir lek kur nors gi turi tam laiko tinkamo. Nereikia ziureti i visus kritiskai, jei tau paciam kazkas blogai, kai net pats to nesuvoki. Aplinka nera kalta, kad tu jautiesi blogai gal pasitengti ziureti optimistiskiau i visa tai kas vyksta, o ne skustis ir burbeti, kad kiti blogi. Ka pats padarei, kad jaustumeisi geriau?? Nieko. Tik gulejai ir mastei? Nuo didelio mastymo tavo “baterijos” gali issauti…O man atrodo, kad link to ir eini.

  2. Tarakonaz- 2011 02 02, 16:41

    Ne taip supratai. Nežiūriu kritiškai į visus ir į aplinką, nekaltinu jos niekuo. O kodėl tu galvoji, kad nieko nedarau, kad jausčiausi geriau? Jei nieko nebūčiau daręs, bandęs padaryt, tai ir mes nebūtume turėję “to” pokalbio. O jau optimistiškumo stoka tai tikrai nesiskundžiu…

  3. Chaoko- 2011 02 02, 23:14

    Žodis “pakrikti” yra veiksmažodinės kilmės, vadinasi, jis ne nuo “krikis” (tokio žodžio nėra, tikrinau :)), o nuo “krikti”, reiškiančio išsiskirstymą, suirutę :)

    your personal philologist :)

Rašyti komentarą