Tarakonaz

Tortas 'Voveraitė'

Klasėje prasidėjo tradicija kepti tortą/pyragą 18-ą gimtadienį švenčiančiam suolo draugui. Ir štai mano suolo draugui Vytautui Ž. sukako 18 ir man teko kepti tortą. Niekada nebuvau kepęs torto. Tai pirmasis mano bandymas. Parašysiu ir receptą. Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 2 stiklinių cukraus (400 ml)
  • 16 šaukštų pieno (400 ml)
  • 16 šaukštų aliejaus (400 ml)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sodos
  • Miltų
  • 2 indelių kondensuoto pieno
  • Riešutų
  • Šokolado

Į indą įpilti cukrų ir įmušti kiaušinius. Maišyti, kol nepasidarys balta masė – ganėtinai ilgai. Vėliau galima jau pilti pieną, aliejų, sodą (prieš tai ją užgesinti – atskiroje stiklinėje įpilti sodos, truputį citrinos rūgšties ir vandens). Viską išplakti ir po truputį pilti miltus (ne visus iš karto; truputį įpylus, išmaišyti ir tada įpilti dar). Miltų pilti daugmaž tiek, kad tešla taptų gan kietoka. Tuomet ją suminkyti į vieną bendrą masę ir padaryti apie 10 rutuliukų. Juos reikia įdėti į šaldymo kamerą, kad sušaltų.

Po valandos traukti po vieną rutuliuką ir tarkuoti burokine tarka (stambesne). Sutarkuotą tešlą tolygiai išbarstyti ant skardos (ant jos turėtų būt patiestas kepimo popierius, kad tešla nepridegtų/nepriliptų). Kepti 210-220 laipsnių karščio orkaitėj tol, kol tešla gražiai paruduos. Iškepus visą tešlą, ją sutrupinti ir išmaišyti su kondensuotu pienu. Maišyti tol, kol kondensuotas pienas pasiskirstys daugmaž tolygiai tarp trupinių.

Gautą masę įdėti į formą ir stipriai suspausti, kad ji būtų kieta ir daugmaž lygiu paviršiumi.

Ant torto užpilti ištirpintą šokoladą ir pabarstyti riešutų. Idėti į šaldytuvą. Po poros valandų viskas sušąla.

Velniai žino, kaip man pavyko. Visi lyg ir valgė. Bet man buvo gana saldu. R. irgi sakė, kad saldoka. Taip buvo todėl, kad vietoj kondensuoto pieno naudojau Rududu+ištirpintas sviestas. Nežinau, kodėl namuose nebuvo kond. pieno. Bet nieks iš klasės draugų nieko nesakė ir teigė, kad skanu. Matyt labai mandagūs. Nors manau, kad tokioj situacijoj jau geriau sakyti kaip yra, kad kitą kartą gaminant būtų žinomos klaidos. Nors vargu ar pats sugebėčiau kam nors kitam pasakyt, kad ne visiškai skanu.

Ši savaitė bus sunki – nemažai laiko suvalgys lietuvių kalba ir istorija. Šaunu. Nuo Sausio 1 dienos paleidau naują skaitliuką. Kodėl? Nežinau. Norisi pradėt nuo metų pradžios. Dar šiandien pasidariau ‘get firefox’ mygtuką. 3#=3#.

9 koment. to “Tortas 'Voveraitė'”

  1. Mar- 2008 01 08, 22:06

    tu pats kepei???
    tas pyragas mmmm,dieviskas :)
    bet jau toooks skanus
    dw tu dazniau :D

  2. Chaoko- 2008 01 08, 22:45

    Organizuok V.Ž. gimtadienius dažniau :d Taip ir Ž. 50metį, ir 100metį atšvęsim… :D

  3. Tarakonaz- 2008 01 08, 23:40

    Hm. Kai kam visgi patiko. :) Labai džiugu. Išsišiepiau iki ausų. :) O ir gaminimas man patiko. Tu, Mar, kepsi skruzdėlynus, o aš tortpyragius. Ir galėsim mainytis. ;)

  4. Banytė- 2008 01 10, 14:54

    man tai lb lb lb patiko ;] skanumelis.
    tikrai ir as kazkada pasigaminsiu ;)
    bet iki to mano pasigaminimo, edgarai, gali ir tu dar koki karteli iskepti ;))
    taip ir toliau, seimininkauk;]

  5. Monika- 2008 01 10, 20:37

    Tikrai didziausi pagyrimai,nes buvo lb skanu! ;)))
    Reikes kada namie paeksperimentuot.. ;)

  6. Tarakonaz- 2008 01 10, 22:59

    Ačiū ačiū. Nesitikėjau, kad taip patiks. ;)

  7. Amigo- 2008 01 13, 00:57

    Primine Mociutes gamintus pyragus.

  8. opas- 2008 02 25, 18:16

    labai skanu :D

  9. :(- 2009 03 21, 20:08

    Gaišau visą dieną prie to pyrago ir gavosi toks neskanus… :( nežinau, kaip tau pavyko..

Rašyti komentarą