Tarakonaz

Dollars Trilogy

Man niekada nepatiko vesternai. Visada atrodė labai nuobodu ir tas pats per tą patį. Kaubojai, maži miesteliai, vagystės, susišaudymai… Turėjau susidaręs tokią nuomonę, bet kai pagalvoju, tai nesu turbūt iki galo matęs vesterno – net nebandžiau žiūrėt. Ir štai Sergio Leone dėka, pažiūrėsiu net 6 filmus (dvi trilogijos). Iš tų 6 filmų, net 4 iš jų yra iMDB Top 250! O vienas jų – “The Good, The Bad, The Ugly” net 5 vietoj. Nuuu tai gal ne šūdas, bus matyt.

A Fistful of Dollars (1964)
Už saują doleriųTreilerisInfo. Pirma trilogijos “Dollars” dalis ir ji nėra Top’e ir niekada nebuvo. Žiūrėjau kartu su Rita. Labai juokiaus iš Clint Eastwood personažo, kuris visada su cigaru ar tai cigarete dantyse. Nu c’mon, kad stiliukas, įvaizdis toks tai aš suprantu, bet kažkaip too much. Rečiau galėjo tai daryt. Šiaip vesternas tai lygiai toks, kokią nuomonę apie vesternus aš turiu – scenarijus toks pat, neišsiskiriantis, nuobodus… Šaudosi jie ten, nu krč. Nepatiko man – nuobodumo viršūnė. Beeet labai viliuosi, kad tai tebuvo Sergio Leone pirmasis prisvilęs blynas ir vėlesni 5 jo filmai patiks kur kas labiau. Nes kitaip, tai man bus kankynė žiūrėt šitus vesternus. Citata: Get three coffins ready. My mistake. Four coffins…

#117 – For a Few Dollars More (1965)
Keliais doleriais daugiauTreilerisInfo. Nuobodu nebuvo! Scenarijus daug įdomesnis, ypatingai susiklostė atsiradus antram nusikaltėlių galvų medžiotojui. Ir dar tokie panašūs kažkuo. Tiesa, čia jau turėtų patikt Ritai tai, kad antrasis “medžiotojas” šaudydamas labiau nusitaikydavo. Bet siužetas nu tikrai dabar gerokai smagesnis. O Clint Eastwood mane vėl juokino savo cigaru/cigarile burnoj. O kai jos vienu momentu neturėjo, tai toj vietoj, kur ji dažniausiai būna, vis vien buvo lūpų išlinkimas! Dar pagalvojau, kad tų laikų Amerikoj gyvent nenorėčiau ir kaubojumi būt visai nekažką. O filmo antrą kartą nežiūrėčiau, nors jis ir nebuvo kankynė, kaip pirmoji trilogijos dalis. Citata: [counting reward sums of outlaws he just killed] Ten thousand… twelve thousand… fifteen… sixteen… seventeen… twenty-two. Twenty-two? [a cowboy comes from behind, Monco turns and shoots him dead] …Twenty-seven.

#5 – The Good, the Bad and the Ugly (1966)
Blogas, geras ir bjaurusTreilerisInfo. Net nežinau. Girdėjau iš visų, kad labai geras filmas (o ir penktoj vietoj jis – ne juokas!), beeet man tai jis so so. Geresnis iš visų trijų trilogijos dalių, bet tikrai nieko ypatingo – nežinau, ką jis veikia Top’e. Veikiausiai man tiesiog vesternai nelabai patinka. Aktoriai OK (net Clint Eastwood neerzino manęs), vaidyba OK, siužetas OK. Filmas neprailgo bent jau. Ir vietomis visai fun buvo (citata prajuokino net). Bet bet bet… Tiesiog, labai daug “bet”. Ai. Tiltas gražiai sprogo. Tai tiek. Citata: You see, in this world there’s two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

Bendrai kalbant apie trilogiją… Vesternus mėgstantiems arba bent tiems, kurie gali juos žiūrėt nežiovaudami ir nežiūrėdami, kiek dar liko laiko iki pabaigos, tai rekomenduočiau. Bet turbūt vesternus mėgstantys ir taip jau bus matę kone visus filmus su Clint Eastwood – va jis tai dera prie to. O šiaip. Nežiūrėčiau aš šių filmų, jei 2 iš jų nebūtų Top’e.

Rašyti komentarą