Tarakonaz

lux.sit

‘Lux sit – let there be light’. Jeigu ką. O jeigu turit geresnių pasiūlymų blogo pavadinimui, tai sakykit. O jei ir šis nieko, tai irgi parašykit (kaži, ar daug čia skaitančių šį blogą yra). Ir dar pasakykit nuomonę apie blogo išvaizdą (komentarų trūkumas). Per atostogas nieko gero nenuveikiau. Šaunu tiesiog. Bet ir nenorėjau, nesistengiau ką nors nuveikt. Poilsis geriau už visas veiklas. Šiandien buvau linkęs į filosofavimą. Vis svarsčiau, kodėl nėra vardo ‘Dievas’. Juk vardas ‘Angelė’ yra. Taip, kirčiuojamas kitaip, bet jei vardas ‘Dievas’ būtų nuo senų senų laikų ir, tarkim, būtų kirčiuojamas kitaip, tai jis net neatrodytų keistas. Net jei taip pat kirčiuojamas, keistas jis nebūtų. Dabar juk atrodytų keistai, jeigu kas nors iš pažįstamų sūnų pavadintų ‘Dievo’ vardu. *Intarpas1 – Zadornovas turi talentą ‘taip’ pasakot…* Ir visgi norėčiau būt vardu ‘Dievas’. Na, žinoma, jei vardas būtų toks įsisenėjęs kaip ‘Angelė’. Močiutė sakė, kad vardas ‘Dievas’ neduodamas todėl, kad Dievas yra vienas. O aš pasakiau, kad jų anksčiau buvo šimtai ir tūkstančiai. Tada nutilo. Ragai. Mobilus nekrautas 5 dienas, o nusėdo tik 1/7 baterijos. Teoriškai, laikys dar ~4 savaites. Bet taip nebus. Nusės greičiau. Bet gal išlaikys 10 dienų iš viso. Hm. Man nepatiko, kad šiandien Vilniuje snigo. Kai buvau trumpam lauke, per trumpą laiką spėjau sušalti. Ypač rankos sušalo. *Intarpas2 – умерь свой пыл…* Ryt/Šiandien paskutinė atostogų diena. Peržvelgsiu namų darbus (pažadai gali likti tik pažadais). Norėčiau, kad blogai taptų privalomu užsiėmimu (bent vieną per savaitę). Visi bendraklasiai, mokytojai rašytų… Smagu būtų paskaityt mokytojų blogus. Aišku, nieko ten gero nerašytų. Ir turbūt daug ką nutylėtų. Bet vis vien. Čiuju ant vienos rankos pirštų suskaičiuosiu, kiek žmonių perskaitys šį įrašą. *Intarpas3 – jeigu vaikščiojantis žaislinis винни пух (Rusija) nevaikšto, возмите Пуха за уха ir, laikydami už ausies, sulenkite per pusę (jis kokių 10 cm dydžio). Jei tai padarius, Mikei prailgs kojos, paguldykite jį ant šono ir pažiūrėkite į tarpukojį. Suraskite pirštu skylutę, įkiškite į skylutę pirštą, suraskite ten ausis (ausytes kojoms) ir įstatykite kojytes į ausytes…* Blogą rašiau 25 minutes (tai nebuvo pastovus rašymas).

14 koment. to “lux.sit”

  1. uni.o- 2007 11 04, 12:19

    Gali užlenkti vieną pirštą… Bet juk dienoraščiui svarbiau būti rašomam, ne tiek kitų skaitomom… Geras dienoraštis – pažiūrėjau ir kitus įrašus. Tikras. Niekad nepagalvojau, kodėl nėra vardo Dievas… Gal todėl, kad žmogui – tikinčiam ar netikinčiam – įgimta jausti, kad Kažkas yra diesnio, viršesnio už jį. O jeigu ima vadinti save dievu, jaustis dievu – Kažkas ima ir pastato jį laipteliu žemiau. O kuo tai baigiasi – rašoma istorijos vadovėliuose arba ligos istorijose.

  2. supertron3k- 2007 11 04, 13:52

    o as jau seniai norejau savo sunu (kai/jei turesiu) pavadinit DIevu. graziai skamba. o jei sulauksiu pretenziju tai butinai duosiu du vardus ir antrasis bus Dievas. rimtai skamba :)

    idomi ideja su blogais, bet manau visi juos ir turi, tik gal nevienodus ;)

    prakeikta filosofija…

  3. Tarakonaz- 2007 11 04, 14:37

    Aišku, rašyčiau net jei išvis nebūtų skaitytojų. Bet man visvien įdomu, kiek ir kokie žmonės skaito mano blogą.

  4. ee- 2007 11 04, 21:25

    Nesupratau intarpų.

  5. Tarakonaz- 2007 11 04, 21:37

    Jų ir nereikia suprast. Jie neturi nieko bendro su manimi – tai tik intarpai. :)

  6. zzz- 2007 11 04, 23:30

    As tai rusiskai nemoku. Siaip viskas puiku. Man labiausiai patiko tas 1as (nezinau kuris, bet tas sviesus) dizainas, kuris buvo priestai. Siaip nelabai svarbu. Ne dizaine esme visa.

  7. ee- 2007 11 05, 01:59

    Aš irgi rusiškai nemoku, bet vistiek supratau kažkiek, kas rusiškai parašyta. Ką reiškia:
    возмить
    пыл
    ух (уха?)

  8. Tarakonaz- 2007 11 05, 02:53

    1. paimti.
    2. pyktis/įniršis/įkarštis.
    3. ausis.
    http://www.rusu-lietuviu.com/

  9. Chaoko- 2007 11 05, 22:05

    em… возмить žodžio nėra :) взять – paimti, o возмите – paimkite :)

  10. ee- 2007 11 06, 01:46

    labas ir tau. (:

  11. y23b6- 2007 11 07, 18:40

    Komentaru cia ir taip perdaug, bet.
    Dievu anksciau gal ir buvo daug, bet tavo mociute remiasi dabar dar siek tiek tebegyvuojancia ir lietuviams artimiausia krikscioniskaja tradicija, taigi jos paaiskinimas visai geras ir pagristas. Pagonisku tautu mazai belike, bet manau, kad ir jie nevadina zmoniu dievais, nes, nors tai ir butu tik vardas, dievas yra virsesne uz zmogu butybe, tad reikia prisilaikyti tam tikros pagarbos. Be to, tai tarsi ir butu dievo bei zmogaus painiojimas.
    O del privalomu blogu, kuriuose mokytojai daug ka nutyli, tai as galiu pasigirti, kad irgi daug ka nutyliu, jei idomu. Kadangi nutylimu dalyku pasidare daugiau, nei issakytinu, ir jie svarbesni paskutiniu metu, tai nusprendziau padaryti bent kokia pertraukele.

    btw, dar del to dievo… is tokios minties galima itarti, kad jusu grupe dar nenagrinejo fausto :D

  12. imitacija- 2007 11 07, 20:05

    O, ir aš norėčiau vardo ‘Dievas’. Aišku, jei būčiau berniuko. Anyway, nėra tokio vardo kaip ‘Deivė’, nors yra ‘Deivis’.

  13. Chaoko- 2007 11 07, 23:51

    Išties, Faustas dar nenagrinėtas :)

  14. zzz- 2007 11 08, 16:49

    Su tais dievais tai tikrai neaaisku, bet ju “anksčiau buvo šimtai ir tūkstančiai”. Jeigu imsime pagoniu dievus, tai ju vardu yra tarp musu (gabija ir dar kazkokiu… Laima). O zodis “Dievas” mano manimu atejo su krikscionybe, negali taip buti? Galbut jis nera toks senas, kad ji ipintu tarp vardu. nezinau.

Rašyti komentarą