Tarakonaz

Svajonių išradimai

Na po velniais, nejaugi šiame bloge niekada neužsiminiau apie išradimus, kurių nėra, bet norėčiau, kad būtų? Negali būt, bet per search neradau… Labiausiai labiausiai norėčiau ‘dream recorder‘. Labiau už viską norėčiau pamatyti, kolekcionuoti savo sapnus… Šis įrenginys būtų piniginės dydžio, daugmaž kaip išorinis kietasis diskas su keliomis jungtimis – USB jungimui prie kompiuterio ir jungtys televizoriui (nežinau, kaip jos vadinasi). Taip pat būtų puiku, kad nereiktų prie galvos nieko jungtis, įrašinėtų sapnus per atstumą, tiesiog reiktų ‘suporuoti’ su žmogumi… Na, iš bėdos tai galėtų būt jungiamas Bluetooth ryšiu – reiktų įsidėt į ausį nedidelį siųstuvą… Aišku, sapnų kokybė turėtų būti pati geriausia – HD! Abaldiet, koks kaifas būtų… Antras, kiek mažiau geidžiamas įrenginys – ‘lcd cam‘. Nežinau, kaip reiktų jį pavadinti, bet tai būtų kaip ir delninukas su dideliu, prisilietimams jautriu, ekranu. Ekrano viršuje būtų teksto juosta – ką įrašai, tą ir pamatai – gyvai. Pavyzdžiui, įvedi ‘Valdas Adamkus’ ir ekrane pamatai jį (jei žmonių tokia pavarde yra daugiau, tai tiesiog būtų pasirinkimas tarp jų visų – adresas, pareigos po kiekvieno pavarde) – lyg jis būtų filmuojamas su kamera. ‘Filmavimo kameros’ padėtį būtų galima keisti vedžiojant pirštu per touchscreeną – galėtum žiūrėti į žmogų bet kokiu kampu. Ir, tai nebūtinai būtų žmogus – galėtum įvesti adresą, automobilio valstybinį numerį ar panašiai… Aišku, toks įrenginys labai pažeistų žmogaus teises, todėl labai tikiuosi, kad tokio ir neišras. Tiesa tiesa, blogas be pavadinimo – tiesiog ‘Blogas’, o ne joks ‘lux.sit.blog’. Nežinau, kaip jį pavadinti. Gal yra minčių? 0#=51#.

9 koment. to “Svajonių išradimai”

  1. eta.aquarii- 2008 07 20, 00:55

    blogas blogas, nesiderina headeris

  2. Tarakonaz- 2008 07 20, 01:35

    Bet headeris man labai patinka… :)))

  3. scania- 2008 07 20, 09:41

    Taip ir pavadink:
    dream recorder
    o ką?! Netinka? :)
    Su pavadininmais visada bėda…

  4. Martini- 2008 07 20, 20:32

    Su tuo ‘lcd cam’ tai ką žinau… Sėdi tūlike, o į tave žiūri koks gėjus… Nu nieko sau būtų…

  5. Tarakonaz- 2008 07 20, 21:05

    Nu tai ir sakau, kad geriau pagalvojus, tikrai geriau, kad niekada ir nebūtų tokio daikto…

  6. P.- 2008 07 21, 17:56

    Apie tą kamerą – tiksliau kažką panašaus – ir aš esu pagalvojęs. Kartais taip smalsu būtų žinoti, ką kažin kas kitas veikia.
    O tavo aprašytas sapnų recorderis truputį netobulas – sapnuose, bent jau mano, dažniausiai labai svarbu ne vaizdas, o mintys, nujautimai. Kartais, tarkim, matai vieną klasioką, bet sapne jis būna kuris nors kitas klasiokas. Arba, dar geriau – būni kieno nors namuose ir, kol neprabundi, nė nesusimąstai, kad jie atrodo ne taip, kaip realybėje – šitą, esu tikras, ir tu esi patyręs. Ir taip su begale daiktų. Tiesiog daug ką ŽINAI, o matai netiksliai, miglotai – anaiptol ne visi sapnai būna tokie ryškus, kad būtų ką demonstruoti HD kokybe. Taigi, mažų mažiausiai, tas recorderis turėtų dar įrašinėti ir kokį vidinį balsą ar ką nors panašaus. Ką manai? Šitas išradimas, be to, gal net ne toks ir nerealus… Bent daugiau vilčių teiktų nei lcd cam.

  7. Tarakonaz- 2008 07 21, 19:36

    Hm. Na jo, galėtų būti ir subtitrai (mintys, ką galvoji kai sapnuoji tą ar aną) arba tas ‘vidinis balsas’ – pasakotojas.

  8. Driver- 2008 12 13, 12:08

    Labai norejai kad galima butu irasyti sapnus. :) Prasom – http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID=115545a8-3a90-4d46-9a60-b42eff3ff49f&open=four

    japonai matyt galvoja ta pati :)

  9. SK- 2009 11 08, 15:41

    Del dream recorder: jei angliskai suprantate tai pasiziurekite http://www.youtube.com/watch?v=0zDsVel_nW4
    deja cia robotai, bet fainai

Rašyti komentarą