Tarakonaz

Piofekt

Kodėl žmonės siekia tobulybės? Jie žutbūt stengiasi paslėpti ir pakeisti savo ydas, lyg jos būtų blogai. Taip yra ir su ne tik fizine išvaizda, bet ir su vidinėmis savybėmis.

O man, pavyzdžiui, žmogus be ydų atrodo be galo nuobodus. Visiškai neįdomu, kai žmogus niekada neklysta, kai jis tobulas ir kai jį tokiu laiko visi aplinkiniai. Žinoma, patikimas, bet nuobodus. Įsivaizduokit, jei su tokiu reiktų kurti šeimą – visuomet būtum prastesnis už tą mr./mrs. tobulybę. Turbūt retas kuris pakeltų tokią naštą.

Ir kuo daugiau tobulų žmonių, tuo jie vienodesni ir tuo nuobodesni. Daug įdomesnė asmenybė yra su ydomis. Tai tarsi prieskonis patiekale. Juk be prieskonių neskanu. O žmonės ir toliau stengiasi siekti tobulumo – visi iki vieno, lyg būtų apsėsti tobulybės idėjos. Žmonės siekia suvienodėt.

Kvaili tie žmonės…

8 koment. to “Piofekt”

  1. Chaoko- 2010 10 18, 09:27

    Pasijutau veik nepažįstanti “tobulybių”, tai, matyt, nejaučiu šio klausimo didžio opumo :))

  2. Tarakonaz- 2010 10 18, 18:33

    Man čia filmas sukėlė tokias mintis. “Gataka”.

  3. Mergaitė- 2010 11 14, 23:53

    O mano nuomone tobulybės siekimas yra teigiama žmonių savybė. Siekti kažko išvis yra labai siektina, ir jeigu jau siekti, tai kodėl ne tobulybės, aš žinoma nekalbu apie absoliučią tobulybe, manau niekas nesiginčyja, kad tai tik utopinis, absoliučiai nepraktiškas idėjinis dalykas, aš kalbu labiau apie tam tobulybę tam tikroje sferoje. Kaip nuostabu siekti tobulybės, kad ir kojinių dekoravime, juk tada turi kaip ir nuorodas kažkokias, planą, tikslą, kad ir kaip tai pavadinsi ir, mano nuomone, tas tikslas leidžia kiekvieną dieną atsibusti su šypsena, viską daryti tikslingai ir džiaugtis savo pasiekimais tam tikroje srityje, kurie skatina tik dar toliau tobulėti :)

  4. Tarakonaz- 2010 11 15, 00:32

    Agne?

    Aš labiau turėjau omeny “beveidžius” žmones, kurie stengiasi fiziškai būt tobuli, o dvasišką tobulumą pasiekia “paslėpdami” ydas. Tobulybės siekimas kurioje nors srityje yra pagirtinas!

    Pažiūrėk filmą “Gataka” ir paaiškės mano minčių šaknys ir suprasi, ką norėjau pasakyt – gal nelabai moku mintis formuluot. :) O filmas neblogas, beje – verta pažiūrėt!

  5. Mergaitė- 2010 11 15, 22:35

    Ta pati :) būtinai pasižiūrėsiu, aš gal ir supratau, kad ne visai tai turėjai omeny, bet mokslai ant tiek užspaudė vakar, kad atsirado vos ne fizinė būtinybė lengvai pasiginčyti ir išsakyti savo nuomonę :)

  6. Soter- 2010 11 16, 12:02

    O pažįsti nors vieną tobulą žmogų? nors veiną, kuris neturėtų ydų ar to kas tau nepatinka?
    Manau tokių nebūna! Mes gi žmonės su nuklydimais…..Bet siekti kažkokių savo blogų savybių tobulinimo ar apgludinimo visada sveikintina, manau :). Aišku, nėra taip lengva, kalbu iš savo patirties :)

  7. Tarakonaz- 2010 11 16, 18:17

    1. Būtinai reik pažiūrėt “Gataką”, kad bent truputį pavyktų suprast apie ką aš čia.
    2. Jei pažiūrėjus vis dar neaišku, man nepavyko perteikt savo minčių teisingai.

    Nepažįstu tobulo žmogaus, nes tokio nėra. BET pažįstu daug žmonių, kurie dedasi esą tokie – būtent tokie mane užknisa. Tiesa, Gatakoj buvo vaizduojami tobuli žmonės – tokie mane užknisa dar labiau.

  8. Soter- 2010 11 16, 22:37

    Bet juk sakei, kad as tobula :)

Rašyti komentarą