Tarakonaz

Krakatukų miestelis. Juzefas (II)

Krakatukų miestelis. Juzefas (I)

Juzefo gyvenimas plaukė vaga be užtvankų – jam ne tik moksluose sekėsi, bet ir Džozefinoje. Jie susitikdavo kelis kartus per savaitę (abu buvo užimti savais darbais). Ir kiekvieną kartą susitikę, jie, kaip ir visus praeitus kartus, šnekėjosi, juokėsi, tylėjo, žiūrėjo… Tai beveik tapo rutina ir Džozefina nebūtų mergina, jei nepradėtų ieškot sliekų ten, kur jų nebūna. Rado. Juzefas palūžo. Pakalbėjęs su Daktaru, vardu Pauzė, nutarė, kad viskas baigta. Kai Juzefas gulėjo ant lovos, jis nebematė krintančio sniego; kai Juzefas ėjo gatve, jam nečiulbėjo ausyse; kai Juzefas gėrė kavą su pienu ar be, jis ją gėrė vienas.

‘Einu prisigert’ sugalvojo. Bet net to jis nepajėgė tinkamai atlikt – lūžo net nepradėjęs. Lūžo todėl, kad krito į lovą ir pravirko. Kambariokas Jeronimas nieko nedarė, nes jis niekada nieko nedarydavo, buvo įsitikinęs, kad žmogus privalo pats susitvarkyt su savo bėdom. Ašarų liaukos ištuštėjo, nuotaika nepagerėjo, o Jeronimo šalia nebuvo, todėl Juzefas išėjo.

Klube Juzefas atsipalaidavo, pamiršo visas Džozefinas ir atsigavo tik ryte. Rankoje – drabužio atplaiša, o po kojomis – žmogysta be drabužių atplaišų. ‘Kaip matau, prisnigo’ pagalvojo pažvelgęs į lubas. Juzefas parašė žinutę Džozefinai. Vyriškas kvailumas nevaldomas ir jis dažnai prasiveržia žybteldamas kaip žvaigždutė.

Krakatukų miestelis. Juzefas (III)

5 koment. to “Krakatukų miestelis. Juzefas (II)”

  1. Chaoko- 2009 05 25, 11:07

    Linksma vien pagalvojus, kaip turėtų skaitytis tavęs nepažįstantiem žmonėm.

  2. Tarakonaz- 2009 05 25, 12:00

    O prie ko čia aš? (:
    Juzefas – tiesiog išgalvoto pasakojimo veikėjas.

  3. P.- 2009 05 25, 21:02

    Nu. Rita!
    Niekaip nesuprantu, kaip žmonės gali atsidurt po kojom. Net ir the morning after.
    O šiaip gi viskas teisingai.

  4. Chaoko- 2009 05 27, 00:28

    Vis tiek mano mylimiausias personažas – daktaras Pauzė. :)

  5. Tarakonaz- 2009 05 27, 13:44

    Iš tos pačios giminės kaip ir Aiskauda.

Rašyti komentarą