Tarakonaz

Dėdė psichas 2

Pirmas potyris ana štai čia.

Pirmadienį vėl buvau Martyno Mažvydo vidurinėje mokykloj (Pilaitėje). Ir vėl reikėjo atlikti tokį pat darbelį – prižiūrėti moksleivius, kol jie pildys anketas. Atvažiavau, prisiparkavau… Viskas taip pažįstama, taip priminė pirmąjį kartą, kai lankiausi toj mokykloj. Net tas pats neišsimiegojimo jausmas… Nu aišku, pati Pilaitė ir šiaip man nėra svetima.

Šįkart pasimetimo daug mažiau. Ėjau pas septintokus. Bet tai kokie jie ramūs buvo, tai eina sau. Viską ramiai, nekeliant balso pasakiau, išdalinau tas anketas ir jie ramiai pildė. Jėtau, net neįdomu buvo. Bet pastebėjau, kad kai šnekėjau, tai toks griežtumas tarsi įsijungia. Labai rimtai, be šypsenos šneku su mokiniais. Bet gal dėl to jie manęs ir klauso, ne? Nes vėliau, kai ėjau pas aštuntokus, tai kelis kartus piktai surėkiau, kad netriukšmautų, tai kaip mat nutilo ir visą pamoką buvo tylūs. Moku suvaldyti klasę, spėju – neleidžiu lipti man ant galvos. Dar koks pastebėjimas, tai kad septintokai nuo aštuntokų skiriasi ŽIAURIAI. EEEina sau, kaip per tuos metus visi užauga. Ypatingai merginos – visi moteriškumai išryškėja ir tikrai atrodo vyresnės už berniukus. Stebėjausi – kažkaip niekada neatkreipiau, kad tokie ryškūs skirtumai. Ta proga reikia peržvelgti senas klasės nuotraukas ir pažiūrėt ar pas mus irgi taip keitėsi staigiai branda. Dar buvo įdomu, kad tarp aštuntokų yra 15 metų ir 13 metų vaikų… Jei 8 klasėj, gegužės mėnesį, vaikui dar 13, tai blyn, jis ėjo į pirmą klasę vos vos vos sulaukęs 6 metų… Nu blyn, jaunus paleidžia mokyklon. Kažkaip dar suprantu, jei būna daugiau nei 6,5… Kai buvau jau trečioj klasėj, vėl pas aštuntokus ėjau, tai teko rėkaut daugiausiai. Bet kaip malonu valdyt klasę. Visi nutyla ir žiūri, ką sakysiu toliau. Vieną tai net persodinau. Triukšmavo gale kokie 6-7. Ilgai galvojau, ką čia padaryt. Persodinau vieną į priekį – nutilo visas galas. Kitas dar blyn nedavė ramybės ir prašė, kad paleisčiau jį anksčiau, bet nepasidaviau, neišprašė. Bet nagli ir mandri dabartiniai moksleiviai, eina na. Per pamoką gale kai šnekėjos anie, nugirdau, kaip viena mergina (špakliuota visa, rožinė, baisi) skundės, kad jau žiauriai rūkyti nori. Nu max 15 metų jai. Pasibaigus pamokai, kol laukiau, kol vienas baigs pildyt, žiūrėjau pro langą ir kaip tik mačiau ją ir kitą jos klasioką einančius lauke ir betraukiančius cigaretes. Nu šakės. Kiti iš tos pačios klasės aptarinėjo, kaip gėrė šeštadienį ir kaip kažkoks draugas svirduliavo. Nu ok, aš turbūt žiauriai naivus, bet nu blyn, jiems 14-15 metų. Mane vis vien dar tokie stebina…

2 koment. to “Dėdė psichas 2”

  1. Sonata- 2011 05 14, 22:51

    Perskaičius pagalvojau, Tave stebina, kad tik tokio amžiaus rūko ir geria, o ką tada sakytum pamatęs rūkantį 11-metį? Šiuolaikiniai vaikai ir paaugliai dabar VISKĄ išbando per anksti,vaidina suaugusius, o galėtų tiesiog būti vaikais ir užsiimti jiems skirta veikla, bet kaip jiems tą įrodyt, aš nežinau…:)

  2. Tarakonaz- 2011 05 15, 15:55

    Aš ir po 10 metų stebėsiuos… :) Mane visada tokie stebins.

Rašyti komentarą